George Simion, după demisia lui Orban: „Ne bucurăm, a fost o guvernare dezastruoasă. Nu facem nicio coaliție”

Demisia lui Ludovic Orban era așteptată de mai mulți lideri politici, care nu au ezitat să spună că se bucură că s-a încheiat această guvernare.

07 dec. 2020, 21:08
George Simion, după demisia lui Orban: „Ne bucurăm, a fost o guvernare dezastruoasă. Nu facem nicio coaliție”

George Simion, după demisia lui Orban:

George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a declarat luni seară că se bucură de faptul că premierul Ludovic Orban a înţeles să-şi dea demisia, precizând că formaţiunea sa nu face nicio coaliţie la guvernare.

„Nu facem nicio coaliţie la guvernare, sunt oameni buni care merită să conducă România, numele vehiculate până acum pentru postul de prim-ministru nu ne satisfac. Parlamentarii AUR nu vor vota cu aceşti indivizi, aşteptăm din partea forţelor politice clasate pe locul I, II şi III să vedem care sunt opţiunile asumate oficial (…). Ne bucurăm că premierul Orban a înţeles să-şi asume rezultatele pentru guvernarea dezastruoasă şi, aşa cum i-am cerut şi noi ieri, şi-a dat demisia”, a afirmat Simion într-o conferinţă de presă.

George Simion a mai precizat că primul lucrul pe care îl vor face parlamentarii AUR va fi să schimbe legile electorale. Modul în care a fost gestionat procesul de vot din diaspora a fost de-a dreptul dezastruos, a mai spus Simion.

„Sperăm ca această demisie să răzbune şi modul dezastruos în care a fost organizat procesul de vot în circumscripţia românilor din afara graniţelor. A fost o bătaie de joc, datele noastre arată că 100.000 de români nu au putut vota şi printre primele lucruri pe care dorim să le facem în Parlament va fi să schimbăm legile electorale şi venim în acest sens cu un pachet substanţial de modificări”, a mai afirmat liderul AUR.

Orban și-a dat demisia din funcția de premier: Am încercat să-mi fac datoria

Premierul României, Ludovic Orban, și-a dat demisia din funcție, după discuțiile purtate cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Ludovic Orban a spus că și-a făcut datoria și că pleacă cu conștiința împăcată. Orban le-a transmis românilor că toate măsurile pe care le-a luat în pandemie au fost pentru binele lor.

„Trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea de azi vreau să arate un lucru foarte clar. Negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format de partidele centru dreapta. Îmi închei mandatul de premier.

Am încercat să-mi fac datoria și plec din funcție cu conștiința împlinită. Eu și colegii mei am făcut tot ce am putut. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate problemele cu care s-a confruntat România.

Vreau să le transmit cetățenilor că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile pentru oameni, a fost luată cu un singur scop, de a apăra sănătatea și viața românilor și de a apăra locurile de muncă ale românilor”, a declarat Orban luni seara.

Citește și Nicolae Ciucă este premier interimar după demisia lui Ludovic Orban

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei