George Simion, după un nou scandal cu Virgil Popescu: „E greu să nu ai derapaje, când te simţi neputincios în faţa unora care se cred atotputernici”

Dezbaterea legii offshore în Camera Deputaţilor a fost miercuri un nou prilej de scandal între liderul AUR, George Simion, şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

19 mai 2022, 23:17
George Simion, după un nou scandal cu Virgil Popescu: „E greu să nu ai derapaje, când te simţi neputincios în faţa unora care se cred atotputernici”

George Simion nu a uitat de „meciul politic” cu Virgil Popescu nici joi, afirmând că ministrul Energiei ar trebui anchetat de organele competente, la fel şi afacerile sale şi ale familiei, dar susţine că acesta este protejat de instituţiile statului.

„E greu să nu ai derapaje când te simți neputincios în fața unora care se cred atotputernici și iau decizii arbitrare. Sunt documente că soția lui Virgil Popescu deține 8 bezinării în franciză. Este în conflict de interese. Este o investigatie ANI pe această speță. Este cel puțin suspectă inactivitatea instituțiilor de control ale statului.

OMV-Petrom  nu dețin tehnologia pentru a extrage gaze din Marea Neagră. Ei vor contracta companii care vor veni cu tehnologia respectivă. OMV nu are niciun merit, iar ce fac ei poate face și statul român. Virgil Popescu este de 3 ani ministrul Energiei și nu a făcut nimic în acest sens. România și-a dat gratis gazele din Marea Neagră, acum am plătit un miliard de dolari, iar statul austriac decide unde se duce gazul, nu România. Cei din Caraș-Severin acuză faptele de corupție ale familiei Popescu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu, anunţ EXPLOZIV în emisiunea lui Ciutacu: „Creşterea economică nu se vede în buzunarele românilor. Vom veni cât de curând cu al treilea pachet social”

Soluția este să redevenim stăpâni pe resursele noastre. Au fost blocaje permanente să extragem gaze din Marea Neagră, pentru că s-a făcut tot posibilul ca România noi și Europa să devină sclave ale rușilor. Dacă nu se țin de cumva de cuvânt cei de la OMV are trebui să fie sancționați. Prețurile au explodat în urma acestui război. În loc să fructificăm benzina, să fructificăm Portul Constanța, nu facem nimic. Armatorii români acostează la Nicosia, pentru că au prioritatre cei ucrianeni. Trebuie să fim proprietari pe resursele noastre. Să vindem pe bursa de la București gaze, nu la Viena. Ce facem , ne uităm iarăși la curtea imperială.

Actuala lege off shore este doar cu beneficii, nu cu penalizări. Redevențele trebuie să fie la nivelul anului 2023”, a declarat liderul AUR, George Simion, pentru Realitatea.

Citeşte şi: George Simion a încercat să intre cu forța în sediul Digi24. Scandal uriaş: „Bă, cine ești tu?” VIDEO