George Simion, entuziasmat de victoria coaliţiei conduse de Giorgia Meloni: „AUR va fi pe primul loc la următoarele alegeri, pe modelul din Italia”

George Simion speră ca victoria extremiştilor de dreapta din Italia să se repete și în România. Entuziasmat de succesul Giorgiei Meloni, liderul AUR crede că partidul său va fi pe primul loc la alegerile din 2024 si va prelua Puterea după modelul partidului Fratelli d`Italia. 

26 sept. 2022, 15:40
George Simion, entuziasmat de victoria coaliţiei conduse de Giorgia Meloni: „AUR va fi pe primul loc la următoarele alegeri, pe modelul din Italia”

Victoria coaliţiei conduse de Giorgia Meloni, lidera formaţiunii Fratelli d’Italia, şi din care mai fac parte Liga, formaţiunea de dreapta a lui Matteo Salvini, şi Forza Italia, formaţiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, îi dă speranţe liderului AUR George Simion.

Citeşte şi: Coaliţia Meloni a obţinut 44% din voturi! Ursula von der Leyen amenință iar că fondurile Italiei vor fi tăiate dacă la Roma va ajunge un Guvern de extremă dreaptă

Nu ne asteptam nici noi la o victorie atat de categorica. Este o victorie, sa speram ca vor confirma prin guvernare, iar Bruxelles-ul sa nu le puna piedici. Au fost etichetati, li s-a spus ca sunt de extrema dreapta, de fapt sunt forte patriotice. Trebuie lasati sa guverneze in interesul italienilor pentru că sunt europeni. Ne dorim o Europa puternică, unita„, a spus George Simion.

Liderul AUR crede că partidul său va fi pe primul loc la alegerile din 2024 si va prelua Puterea după modelul Italiei.

AUR va fi pe primul loc la urmatoarele alegeri, pe modelul din Italia„, a mai spus George Simion.

Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, conform unui exit poll Consorzio Opinio Italia pentru Rai.

Coaliţia de dreapta ar fi obţinut între 41 şi 45 la sută din voturi, iar alianţa de stânga a obţinuut 25-29 la sută, ceea ce înseamnă că dreapta va aaveaa majoritate în Camera Deputaţilor şi în Senat.

Favorită pentru a deveni prima femeie în fruntea unui guvern din istoria Italiei este Giorgia Meloni, preşedinta partidului Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FdI). Instalarea Giorgiei Meloni în fruntea Guvernului italian este considerată un adevărat cutremur în Italia, o ţară fondatoare a Europei comunitare şi a treia economie a zonei euro, dar şi în Uniunea Europeană (UE), care ar urma să aibă de a face cu această ideologă apropiată premierului suveranist ungar Viktor Orban.