George Simion face gafa anului, în Parlament. Liderul AUR l-a confundat pe Mihai Eminescu cu poetul Marian Bamboi

George Simion a reuşit, miercuri, să-l confunde în plenul Parlamentului pe poetul național Mihai Eminescu cu un poet băcăuan pe nume Marian Bamboi.

26 mai 2021, 16:55
George Simion face gafa anului, în Parlament. Liderul AUR l-a confundat pe Mihai Eminescu cu poetul Marian Bamboi

George Simion face gafa anului. În discursul său care s-a vrut vitriolant la adresa guvernului, Simion a citat câteva presupuse versuri pe care i le-a atribuit lui Mihai Eminescu, dar care sunt semnate de fapt de Marian Bamboi.

George Simion face gafa anului. Liderul AUR l-a confundat pe Mihai Eminescu cu poetul Marian Bamboi

Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine votului de astăzi, votului vostru, pentru că noi nu votăm pentru împrumuturi”, a spus Simion de la tribuna Parlamentului, declamând apoi următoarele versuri:

„De ani și ani cădeți în hău, nimic nu vă mai merge/Rușine să vă fie în veac că v-ați trădat străbunii/De parcă n-ați fi pui de dac, ci rude-ați fi cu hunii”.

Versurile fac parte din poezia ”Eminescu răsucindu-se în mormânt” de Marian Bamboi. George Simion se prezintă drept un apărător al valorilor tradiționale ale neamului românesc. El a absolvit colegiul Gheorghe Lazăr din București și facultatea de Administrație a Universității din București.

Deputatul AUR George Simion a anunţat că, „în numele unei Românii suverane”, parlamentarii AUR vor vota împotriva Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, el considerând că românii „simpli” nu vor beneficia de pe urma acestui program.

„Noi, astăzi, o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat şi o să spunem nu în numele românilor. Eu eram mic, în anii ’90, când FMI-ul venea şi discuta închiderea industriei româneşti. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranităţii naţionale şi distrugerii economiei româneşti”, a afirmat George Simion, citând din Mihai Eminescu.

„În 2021 plătim 3,5 miliarde numai comisioane şi dobânzi la împrumuturile pe care le avem deja. În 2020 datoria publică a crescut cu 21 de miliarde de euro. (…) De ce trebuie să luăm nişte bani condiţionat şi să fim verificaţi la vârsta de pensionare, la nivelul de impozitare, la nivelul de deficit? Noi astăzi o să spunem nu, o să spunem că România nu trebuie să renunţe iarăşi, prin acest vot al Parlament, la o parte din suveranitatea naţională. (..) Noi astăzi o să spunem nu unei politici păguboase care nu ne va duce decât în hău, vă rog pe fiecare dintre voi, dacă există parlamentari din opoziţie şi de la putere care vor să nu mai trăim iarăşi vizitele FMI, să nu votaţi acest program în numele românilor simpli care nu vor avea de beneficiat de pe programe pompoase numite digitalizare sau tranziţie justă”, a transmis George Simion.

Citeşte şi: George Simion: AUR votează orice moțiune de cenzură pentru debarcarea Cabinetului Cîțu