George Simion: AUR votează orice moțiune de cenzură pentru debarcarea Cabinetului Cîțu

AUR votează orice moțiune pentru a da jos Guvernul Cîțu, a anunțat deputatul George Simion, dar așteaptă să se dea dovadă de responsabilitate și chiar să se facă opoziție atunci când e cazul.

26 mai 2021, 16:23
George Simion: AUR votează orice moțiune de cenzură pentru debarcarea Cabinetului Cîțu

George Simion susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului CîțuAUR

votează orice moțiune pentru a da jos Guvernul Cîțu, a anunțat deputatul George Simion, dar așteaptă să se dea dovadă de responsabilitate și chiar să se facă opoziție atunci când e cazul.

„Pentru moţiunea de cenzură ne trebuie 50% plus unu din voturi, acum votul de astăzi, care era foarte important, pentru EUROATOM, trebuia numai o treime şi aveam această treime împreună (cu PSD – n.r.). Va fi mult mai greu să obţinem 50% plus unu. Noi votăm orice moţiune – şi simplă, şi de cenzură – pentru debarcarea Cabinetului Cîţu, însă aşteptăm să dăm dovadă şi de responsabilitate şi chiar să facem opoziţie când e cazul. Calculele parlamentare arată clar că puteam bloca viitoarele planuri ale Guvernului Cîţu astăzi în Parlament, lucru care nu s-a întâmplat”, a precizat Simion, copreşedinte al AUR, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă partidul său susține moțiunea anunțată de PSD.

Marcel Ciolacu anunţă că PSD depune moțiune de cenzură pe 14 iunie pentru demiterea Guvernului Cîţu

Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, a anunțat că PSD va depune o moțiune de cenzură pe data de 14 iunie.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul parlamentului PNRR. Tot ce știm e că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Pentru toți râmânii răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul Guvernului în privința PNRR”, a anunţat Marcel Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

Preşedintele PSD a criticat în termeni duri prezentarea PNRR făcută de premierul Florin Cîţu în Parlament. „Tot ce vreți e creșterea taxelor, înghețarea pensiilor și tăierea salariilor”, a spus Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

„Domnule premier, sper că reveniți la microfon, ca să ne prezentați totuși planul. De data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura primește zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanță primesc 2 miliarde de euro. Luați-l și pe dl Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu ați plătit despăgubirile pentru seceta de anul trecut”, a spus Marcel Ciolacu.