George Simion: Guvernul Cîţu cade! Nu ne-am aliat şi nu ne vom alia niciodată cu USR

Copreşedintele AUR George Simion afirmă că partidul pe care îl conduce nu s-a aliat cu USR PLUS, ci "cu românii" şi precizează că Guvernul Cîţu va cădea.

03 sept. 2021, 12:59
George Simion: Guvernul Cîţu cade! Nu ne-am aliat şi nu ne vom alia niciodată cu USR

George Simion nuanţează colaborarea cu USR PLUS. „Aşa cum le-am promis românilor, premierul Cîţu cade. Numărătoarea inversă a acestei guvernări dezastruoase de la Palatul Victoria a început din momentul în care AUR a anunţat moţiunea de cenzură. Vom face tot ce depinde de noi, vom trece peste orice bariere şi vom acţiona cu determinare pentru a le răspunde astfel românilor care ne cer de luni de zile să îi scăpăm de nenorocirea aceasta de premier care s-a înstăpânit la Palatul Victoria. Cîţu, fă-ţi bagajele! Românii nu te mai vor!”, a scris Simion, vineri, pe Facebook.

Într-un comentariu ulterior la postare, el a precizat că AUR nu s-a aliat şi nu se va alia niciodată cu USR PLUS.

„Ca sa fie toţi lămuriţi: nu ne-am aliat şi nu ne vom alia niciodată nici cu USR. Singura alianţă pe care o avem e cu românii iar românii ne cer sa facem cu adevărat opoziţie şi să scăpăm ţara de Cîţu şi toţi miniştrii lui. Cine va zice altceva vrea sa îl salveze pe Cîţu”, a precizat George Simion.

Florin Cîţu pregăteşte scoaterea de la guvernare a USR-PLUS: „Orice negociere cu PSD înseamnă a negocia împotriva românilor”

Așa cum le-am promis românilor, premierul Cîțu cade. Numărătoarea inversă a acestei guvernări dezastruoase de la Palatul…

Posted by George Simion on Friday, September 3, 2021

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită premierului Florin Cîţu să retragă proiectul de ordonanţă de urgenţă privind PNDL 3 de pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri şi să îl transforme în proiect de lege, pentru a putea fi formulate amendamente în Parlamentul României. Liderii formaţiunii, George Simion şi Claudiu Târziu, apreciază că ideea proiectului este bună, dar e nevoie de garanţii.

Zi decisivă pentru Coaliţia de Guvernare. Florin Cîţu insistă cu programul „Saligny”, USR-PLUS presează cu moţiunea de cenzură
”Ideea de a aloca bani pentru dezvoltarea comunităţilor locale e bună, însă este nevoie de garanţii. Trebuie să limităm cota financiară din obiectivul final la 3-5% pentru documentaţie, întrucât s-a furat mult în trecut pe studii de prefezabilitate şi fezabilitate. De asemenea, proiectele ar trebui să fie în concordanţă cu nevoile reale ale comunităţilor, şi nu făcute doar pentru a bifa ceva. Nu în ultimul rând, un asemenea program ar trebui să urmeze şi să fie complementar cu PNRR”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

AUR cere premierului Florin Cîţu să retragă proiectul de ordonanţă de urgenţă privind PNDL 3 de pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri.

”Avem nevoie de dezvoltare rurală şi programele guvernamentale în acest sens trebuie finanţate serios. Dar felul în care Florin Cîţu insistă acum pe acest PNDL 3 arată doar disperare politică pentru a acapara şefia PNL. Banii românilor trebuie să servească toţi românii, inclusiv pe cei din satele unde nu sunt primari liberali”, a subliniat, la rândul său, deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Premierul Florin Cîţu le-a transmis vineri liderilor PNL reunţi în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) că la şedinţa de guvern de azi va fi aprobat programul Anghel Saligny, subliniind că cine se opune înseamnă că nu vrea să pună în aplicare programul de guvernare