George Simion, în război cu Marian Oprişan: Hulpavul își pregătește întoarcerea ca să fure. Fostul baron de Vrancea anunţă că îl dă în judecată

Liderul AUR, George Simion, instigă pe facebook „să fie confiscate averile nejustificate”. El s-a plimbat în Vrancea prin fața casei fostului președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan, pe care-l acuză că a furat pentru a-și construi complexul imobiliar imens pe care-l deține pe numele mamei sale.  Simion spune că Marian Oprișan plănuiește să revină în administrație și trebuie împiedicat cu orice preț.

20 mart. 2023, 22:30
George Simion, în război cu Marian Oprişan: Hulpavul își pregătește întoarcerea ca să fure. Fostul baron de Vrancea anunţă că îl dă în judecată

 

George Simion a transmis live pe Facebook de la casa PSD-istului Marian Oprișan, fost președinte al Consiliului Județean Vrancea: „Hulpavul își pregătește întoarcerea ca să fure, pentru el, pentru mama lui și pentru secretara pe care a luat-o de nevastă. Confiscarea averilor nejustificate, singura cale de a curăța România”.

Câți bani a făcut George Simion pe urma nunții uriașe? Numai cadoul de la Gigi Becali valora 20.000 de euro
„Aceasta este casa lui Marian Oprișan, pusă pe numele mamei lui, muncitoare într-o fabrica. Casele, că-s vreo 7, 8,  una lângă alta, costă undeva la peste 3 milioane de euro. E un complex pe care un bugetar, fie el și președinte de Consiliu Județean nu avea cum să îl dobândească legal, nici el, nici mama lui, cu toate că el în declarații publice spune „mama mea sunt eu”. Dincolo de acest zid impozant, în fata căruia noi am mai protestat, este esența furtului României din ultimii 33 de ani”, spune George Simion pe contul său de Facebook.

Acesta apreciază că administratorii corupți s-au vândut pe un milion, două, zeci, în timp ce oamenii cinstiți din zonă au plecat în străinătățuri pentru a-și asigura traiul.

„Deși zona e bogată, toți au plecat sa muncească prin Italia, Spania, Germania. Dar un lucru bun tot s-a întâmplat de când am protestat aici, că Oprișan n-a mai câștigat președinția Consiliului Județean. Dar hulpavul își pregătește acum întoarcerea, ca să fure pentru el, pentru mama lui, pentru secretara pe care a luat-o de nevastă”, a comentat Simion.

Liderul AUR îi îndeamnă pe susținătorii săi ca în 2024 să participe la alungarea „acestor clanuri mafiote”. „Contăm pe voi ca Marian Oprișan să nu mai câștige nici în Vrancea nici în altă parte, să nu-și mai bată joc de interesele noastre”

Fostul lider al Consiliului Județean Vrancea a anunțat că va depune plângere penală împotriva liderului AUR pentru incitare la ură și violență, după ce George Simion s-a plimbat în fața casei sale despre care a spus că valorează 3 milioane de euro.

„Pentru faptele lui George Simion, în zilele imediat următoare voi depune o plângere la Parchetul General în baza art . 369 CP, pentru incitare la ură și violență. De asemenea, voi da publicității textul acțiunii pe care o voi înainta instanței de judecată, unde-i voi cere în instanță diferența dintre valoarea reală a proprietății, adică 375.000 de euro și 3 milioane de euro cât susține George Simion că ar valora casa în care locuiesc împreună cu copiii, cu familia și cu mama mea”, a explicat fostul lider al Consiliului Județean din Vrancea, potrivit G4Media.

Fostul baron de Vrancea a precizat că îi va solicita în instanță liderului AUR diferența dintre 3 milioane de euro și 375.000 de euro, cât susține că ar valora proprietatea pe care o deține.

George Simion și soția sa au apărut cu bebelușul în brațe, la 9 luni de la nuntă. ”Să vă trăiască și să vă aducă numai bucurii!”
Marian Oprișan a explicat că averile pot fi confiscate dacă acestea sunt rezultatul unor infracțiuni, iar o decizie Parchetului General de neîncepere a urmăririi penale pentru proprietățile familiei sale dovedește „nevinovăția mea și al vreunul membru al familiei mele”.

George Simion și soția sa au apărut cu bebelușul în brațe, la 9 luni de la nuntă. ”Să vă trăiască și să vă aducă numai bucurii!”
„Îi dau o veste proastă lui George Simion. Nu trebuie să-și mai mintă susținătorii așa cum o face adeseori. Prin lege, în România averile pot fi confiscate dacă sunt rezultatul unor infracțiuni. Culmea este că inclusiv Simion a făcut plângere penală la Parchet pentru proprietățile familiei mele, rezultatul fiind neînceperea urmăririi penale, deci nevinovăția mea sau al vreunui membru al familiei. De asemea, opinia publică trebuie să știe că casa mea, care are doar cinci camere, plan-parter, și am fost sub ancheta DNA 7 ani de zile”, a afirmat acesta, pentru sursa citată.

Acesta a adăugat că averea sa și a familiei sale este verificată permanent de către ANI: „Suntem cetățeni onești, curați ca lacrima, nu am furat niciodată nimic și am plătit taxe și impozite statului român la zi”.

Liderul AUR a cerut, duminică seara, pe Facebook, confiscarea averilor nejustificate.