George Simion insistă ca DNA să ancheteze posibila corupere a parlamentarilor AUR: „Nu vreau să trecem aşa uşor peste. Ne aşteptăm ca procurorii să-şi facă treaba”

Deputatul George Simion, copreşedintele AUR, a declarat, marţi, după demiterea Guvernului Cîţu prin moţiune de cenzură, că nu vrea "să trecem aşa uşor peste tentativa de corupere", amintind că "aceste tentative s-au propus asupra cinci parlamentari AUR".

05 oct. 2021, 15:33
George Simion insistă ca DNA să ancheteze posibila corupere a parlamentarilor AUR: „Nu vreau să trecem aşa uşor peste. Ne aşteptăm ca procurorii să-şi facă treaba”

George Simion a cerut procurorilor anticorupţie să ancheteze presupusa tentativă de corupere a mai multor parlamentari AUR din partea unui politician liberal.

„Nu vreau să trecem aşa uşor peste tentativa de corupere. Colegul meu, Ciprian Titi Stoica, a depus la DNA o plângere. A ajuns şi la unele TV. Vrem să se facă dreptate. Am făcut publice bucăţi din înregistrări”, a afirmat George Simion, deputat AUR, după ce moţiunea de cenzură a trecut marţi în Parlament.

Citeşte şi: Scandal URIAŞ înainte de moţiune. AUR a publicat înregistrarea în care unui deputat al partidului i se oferă funcţii pentru a susţine PNL la votul de marţi AUDIO

„Cei de la PNL, deşi prima oară domnul a recunoscut, apoi a spus că n-ar fi vocea lui. Aceste tentative s-au propus asupra cinci parlamentari AUR. Aceşt domn, Cosmin Şandru, i-a mai apelat şi pe colegii Darius Pop şi Ringo Dămureanu.

Venim cu probe. Ne aşteptăm ca procurorii DNA să-şi facă treaba. Deja Cîţu e istorie şi pot acţiona liberi.

Sunt mai multe înregistrări. Deja e fostul premier. Nu trebuie să se ţină de scaun. Trebuie să-şi dea demisia. Am dat jos Guvernul. A fost o lună grea”, a afirmat George Simion.

AUR a dat luni seară publicității o înregistrare realizată de deputatul AUR Ciprian Titi Stoica în care i se oferă de către un coleg liberal funcții în instituţii deconcentrate pentru membri AUR la schimb cu susținerea Guvernului la moțiunea de cenzură.

Mai mulţi membri AUR au susţinut luni că au fost contactaţi de oameni importanţi din PNL pentru a le oferi diverse avantaje în schimbul sprijinirii PNL la votul de marţi pe moţiunea de cenzură depusă de PSD.

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, luni, că parlamentari ai PNL au încercat să-i „mituiască” pe reprezentanţii AUR pentru a nu participa la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, oferindu-le funcţii în deconcentrate şi a anunţat că formaţiunea sa va face plângere la DNA pentru corupţie. Simion a precizat că are probe audio-video în acest sens.

Citeşte şi: Florin Cîțu, încolțit de AUR. George Simion: ”Am lucrat mult să-l dăm pe papagalul ăsta jos”