Florin Cîțu, încolțit de AUR. George Simion: ”Am lucrat mult să-l dăm pe papagalul ăsta jos”

Florin Cîțu are zi grea astăzi. Premierul a fost așteptat încă de la intrare de parlamentarii AUR. Liderul alianței politice s-a înregistrat strigând către șeful Guvernului că este ”papagal”, ”marionetă” și ”corupt”.

05 oct. 2021, 12:58
Florin Cîțu, încolțit de AUR. George Simion: ”Am lucrat mult să-l dăm pe papagalul ăsta jos”

Florin Cîțu, încolțit de AUR. Alături de George Simion au fost surprinși mai mulți parlamentari AUR, iar mai mulți liberali s-au simțit obligați să intervină pentru ca premierul să fie lăsat în pace. „Vă rog să îl lăsaţi în pace pe premier”.

Florin Cîțu, încolțit de AUR. George Simion: ”Am lucrat mult să-l dăm pe papagalul ăsta jos”

„Am lucrat mult să-l dăm pe papagalul ăsta jos. Marioneta e pa. Acest corupt care a încercat să ne corupă parlamentarii, de parcă noi suntem de vânzare, poate iese de aici, din Parlament, cu procurorii. Aţi fost la puşcărie?Cât aţi stat la puşcărie”, a spus Simion, într-o transmisiune pe Facebook, în timp ce era alături de premier.

Parlamentarul Nini Săpunaru a intervenit pentru a îl îndepărta la liderul AUR, iar Simion s-a îndreptat ulterior către Dan Vîlceanu, întrebându-l: „Cum a fost la tineretul PSD?”. „Nu pune mana pe mine. Eşti şi agresiv, te-a emoţionat ambasada Rusiei? Pasul de defilare îl faceţi în rusă?”, i-a replicat ministrul Finanţelor. „Bietul traseist, atât a învăţat de la marionetă”, a spus Simion. Copreşedintele AUR, alături de alţi membri ai formaţiunii, a revenit la premier : „Facem o poză cu dvs, că intraţi în istorie ca cel mai slab prim-ministru. Domnule superman, vă rog frumos, un selfie” În tot acest timp, Simion nu a purtat masca de protecţie, deşi este obligatorie în spaţiile închise.

Deputatul George Simion a anunţat, luni, că AUR va reclama PNL la DNA, acuzându-i pe liberali că au încercat să cumpere parlamentarii Alianţei „la bucată”, pentru a-i convinge să nu voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. De cealaltă parte, senatorul PNL Monica Anisie a respins toate acuzaţiile.

„Nu au încercat să negocieze cu noi. Cei de PNL au încercat să ne cumpere la bucată. Au încercat să ne mituiască. Am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi după aceea o să facem cunoscută românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită”, a spus George Simion.

Citește și: George Simion, acuzaţii grave înainte de moţiune. „Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită, să ne cumpere la bucată. Nu suntem de vânzare”