George Simion: „Noi vom fi în stradă, în prima linie. Îi rugăm pe cei de la PSD, haideţi şi dumneavoastră, treziţi-vă din somnul cel de moarte!” EXCLUSIV

Copreşedintele AUR, George Simion, a intervenit în direct în emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, de la România TV, pentru a comenta ultimele restricţii impuse de autorităţi, printre care închiderea restaurantelor şi interzicerea circulaţiei după ora 22, care urmează a fi adoptată, aşa cum a anunţat marţi Klaus Iohannis.

09 mart. 2021, 21:36
George Simion: „Noi vom fi în stradă, în prima linie. Îi rugăm pe cei de la PSD, haideţi şi dumneavoastră, treziţi-vă din somnul cel de moarte!” EXCLUSIV

George Simion a afirmat încă o dată că românii trebuie să iasă în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive care afectează grav atât mediul economic, cât şi drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Liderul AUR a îndemnat şi PSD să-şi cheme susţinătorii la proteste, motivând prin faptul că „patriotismul economic”, despre care a vorbit Marcel Ciolacu, ar trebui să însemne salvarea afacerilor româneşti.

„Din pacate ne iau dreprt prosti, pentru ca siu-au batut joc de HoReCa, una dintre putinele industrii care functionau. Au recalculat scenariile special ca sa inchida ultimele afaceri, scolile, tot. Vedem un haos generalizat, nu se pun de acord, singurul scop este ca de Pasti sa fie inchisa tara.

Ieri, de la tribuna Parlamentului am luat atitudine, dar din pacate vad ca PSD nu se opune, doar AUR se opune. Nu este posibil ca aceasta stare de alerta si aceste restrictii sa nu fie votate in Parlament. Nimic nu are niciun sens.

George Simion către PSD: „Starea de alertă trebuie votată în Parlament, nu putem lăsa guvernul să ne decidă soarta”

Ne-ati vazut duminica in strada, nu am luat cuvantul, au fost zeci de mii de oameni, oamenii s-au trezit. Aceasta este solutia, daca acest guvern nu este deloc transparent. Vlad Voiculescu nu a venit nici acum cu raportul de dupa incendiul de la Bals si cu masurile care vor fi luate. Noi vom fi in prima linie a acestor demonstratii, dar noi avem 10%, nu e suficient. Il rog pe domnul Cazanciuc si pe cei de la PSD, haideti si dumneavoastra, treziti-va din somnul cel de moarte. Eu inteleg ca PSD acum militeaza pentru patriotism economic, dar pentru asta trebuie aparati oamenii  de afaceri romani, altfel vor ramane doar straini si doar multinationale.

Nu putem sa lasam guvernul sa ne decida soarta, d-aia suntem in Parlament. Nu vedem ca domenii esentiale sunt afectate, nu avem control asupra domeniilor esentiale. Haide sa lasam afacerile romanesti deschise, sa lasam scolile deschise.

Ultimele afaceri romanesti se inchid. Nu este un singur om in Piata Victoriei, sunt si transportatorii si toti oamenii care isi pierd locurile de munca si nu putem sa lasam acest guvern sa inchida toate afacerile romanesti, cum nu putem sa lasam nici ca copiii nostri sa nu aiba acces la scoala, sa nu poata sa-si dea examenele”, a spus George Simion la România TV.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Reforma companiilor de stat nu e legată strict de disponibilizări, e vorba de o restructurare a costurilor”