Ludovic Orban: „Reforma companiilor de stat nu e legată strict de disponibilizări, e vorba de o restructurare a costurilor”

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat marţi că reforma "amplă" a companiilor de stat presupune eficientizarea acestora, o creştere a competitivităţii şi a cifrei de afaceri şi nu e legată strict de disponibilizări.

09 mart. 2021, 20:20
Ludovic Orban: „Reforma companiilor de stat nu e legată strict de disponibilizări, e vorba de o restructurare a costurilor”

Ludovic Orban a declarat că în companiile de stat trebuie reduse costurile care nu se justifică, astfel încât resursele să fie folosite cât mai eficient, ceea ce nu înseamnă neapărat disponibilizări masive de personal.

„Să existe o eficientizare a companiilor, de reducere a costurilor care nu se justifică, evident o creştere a cifrei de afaceri, o creştere a competitivităţii companiilor care sunt administrate de stat. O reformă mai amplă, care nu e legată strict de disponibilizări, e vorba de o restructurare a costurilor, de o eficientizare, de o ocupare a unei poziţii mai bună pe piaţă, de o utilizare mai eficientă a resurselor care există la dispoziţia acestor companii”, a afirmat Orban la Parlament, conform Agerpres.

Ludovic Orban susţine propunerea PSD de a suspenda activitatea restaurantelor care nu respectă regulile

Ludovic Orban, preşedintele PSD, a declarat, luni, că este de acord cu propunerea prin care poliţiştii să poată dispună suspendarea activităţii localurilor în cazul în care acestea încalcă în mod repetat măsurile anti-COVID.

„E o propunere ca să se modifice un act normativ, o ordonanţă care e în dezbaterea Senatului astfel încât să se permită suspendarea autorizaţiei de funcţionare în cazul restaurantelor sau altor activităţi în cazul în care în mod repetat nu sunt respectate măsurile de protecţie sanitară”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PNL a precizat că modificarea legii ar permite poliţiştilor să dispună suspendarea autorizaţiei de funcţionare în cazul localurilor care încalcă în repetate rânduri măsurile anti-COVID.

„Această posibilitate există astăzi şi pentru emitenţii autorizaţiilor de funcţionare care sunt primarii. Această modificare ar presupune ca nu doar primarii, ci şi instituţiile care au atribuţii de control, în special Poliţia, să poată să emită această decizie, după controale în care se constată că în mod repetat o societate nu a respectat normele de protecţie sanitară, să se poată dispune această măsură”, a precizat Orban.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri bombă în dosarul Băneasa! Cum au “inventat” procurorii un prejudiciu într-o evaluare bazată pe anunţurile imobiliare din ziarul Bursa! Raportul KPMG care spulberă “experţii” DNA. În realitate terenul agricol USAMV a fost chiar şi de 10 ori mai scump decât preţurile de vânzare din zonă!


loading...