George Simion, portretizat în cel mai important ziar din Israel: „E cea mai mare amenințare”

Ascensiunea lui George Simion și a partidului AUR a atras atenția guvernelor din întreaga lume. Liderul formațiunii conservatoare a fost portretizat în ziarul din Israel cu cel mai mare tiraj.

12 aug. 2023, 08:52
George Simion, portretizat în cel mai important ziar din Israel: „E cea mai mare amenințare”

Ziarul proguvernamental Israel Hayom a publicat un interviu cu liderul AUR, George Simion, cu titlul: „Memoria Holocaustului – nu face parte din jocul politic: un interviu cu politicianul de 36 de ani care zguduie România”.

Liderul AUR e prezentat într-o lumină pozitivă pe tot parcursul articolului.

„George Simion este cel mai tare nume din politica românească. Tânărul politician în vârstă de 36 de ani a fondat partidul național de dreapta Alianța pentru Unirea Românilor în urmă cu doar trei ani și jumătate și este deja perceput de către establishmentul politic, ca fiind cea mai mare amenințare înaintea alegerilor pentru președinție, parlament, alegerile locale și pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 2024”, se arată în articol.

Articolul a fost publicat la finalul lunii iunie.

„În ciuda acuzațiilor care i se aduc, nu se poate găsi nicio declarație antisemită a lui Simion, iar acesta se asigură că elimină din rândurile partidului său orice ales cu un comportament extrem”, au mai precizat jurnaliștii de la Israel Hayom, un ziar gratuit care are cea mai mare difuzare în Israel.

Publicația este deținută de familia omului de afaceri american Sheldon Nelson, care a decedat în 2021. Acesta a fost prieten al premierului Netanyahu și a oferit, alături de soția sa, cea mai mare donație din campania lui Donald Trump din 2016.

AUR a depus o cerere de aderare la Alianța Conservatorilor și Reformiștilor din Europa, din rândul căreia face parte și partidul premierului Benjamin Netanyahu – Likud.

 

AUR, analizat de experții europeni în politică externă: „Noua opoziție conservatoare se află în opoziție cu interesele Rusiei în regiune”

 

Etichetat de către adversarii politici drept un partid „extremist”, în special după ce s-a opus obligativității administrării serului COVID, a lockdown-ului și a închiderii economiei, formațiunea de opoziție a fost descrisă destul de diferit după alegerile din 2020, de către experții europeni în politică externă.

Think-tank-ul VoteWatch.eu a remarcat la final de 2020 ascensiunea partidului conservator AUR, despre care spune că este un posibil aliat al NATO, anti-Putin, prin prisma dezideratului unirii României cu Republica Moldova, micul teritoriu aflat într-o proporție semnificativă sub influența rușilor.

„Cea mai mare surpriză de la alegeri este Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), nouă formațiune conservatoare, care a obținut în jur de 9% și care merită o atenție specială.

Principalul obiectiv al AUR este unificarea României cu vecinul Moldova, un fost teritoriu al României care a fost anexat de URSS după cel de-Al Doilea Război Mondial. Acest lucru are drept rezultat o poziționare pro-NATO a AUR și o opoziție cu interesele Rusiei în zonă.

Notabil este faptul că AUR laudă statul de drept și susține piața deschisă din punct de vedere economic. De asemenea, AUR susține investițiile străine, fiind foarte critic cu corupția locală care le blochează”, transmiteau cei de la Vote Watch.

„AUR este foarte critic față de ceea ce percepe ca ‘valori neomarxiste, precum ideologia de gen și imigrația’”, au mai notat europenii.