George Simion, prezent la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. Directoarea susţine că nu l-a invitat, ci el a solicitat să participe VIDEO

Liderul AUR Gerorge Simion a fost prezent, luni, în prima zi de școală la festivitatea de la Colegiul Gheorghe Lazăr din București, unde a susținut un scurt discurs. Potrivit unui jurnalist prezent la ceremonie, Simion ar fi fost huiduit de unii dintre elevii prezenţi.

05 sept. 2022, 16:47
George Simion, prezent la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. Directoarea susţine că nu l-a invitat, ci el a solicitat să participe VIDEO

George Simion a participat la ceremonia de deschidere a anului şcolar la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, pe care l-a şi absolvit, alături de prefectul Capitalei Toni Greblă şi alţi oameni politici.

Dacă invitaţiile lansate unor oameni politici pentru a participa la astfel de evenimente sunt obişnuite, de această dată situaţia pare a fi una specială, în contextul în care directoarea Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti spune că nu l-a invitat pe deputatul AUR, ci acesta şi-a exprimat dorinţa de a participa.

Potrivit relatărilor jurnalşistului Mihai Popescu, de la publicaţia Vice, Simion a fost prezentat drept absolvent și a fost invitat să vorbească. Nu a aplaudat nimeni la auzul numelui său, dar elevii claselor a XII-a au început să-l huiduie pe liderul AUR când acesta a încercat să-ți susțină discursul, și l-au lăsat doar să spună „Bună ziua”. După incident, George Simion a renunțat la discursul pregătit și a vorbit foarte puțin, spunându-le copiilor doar să învețe și să nu plece din România.

Contactat de Digi 24 pentru un punct de vedere legat de presupusul incident, George Simion a negat că ar fi fost huiduit.

Citeşte şi: Ministrul Educației a pus-o la punct pe directoarea unui liceu de top din București: ”Chemați-o din cancelarie. Vreau să rezolvăm problema!”

„Nu este adevărat. Știrea dumneavoastră este o minciună cap-coadă”, a susținut liderul AUR, într-un mesaj scris, potrivit sursei citate.

Într-un clip publicat de liderul AUR, se aud doar aplauzele de la început, iar apoi sunetul de fundal nu este foarte clar.„Acum, am plăcerea să vă invit un lăzărist care a terminat Științe Sociale și care astăzi ne-a făcut surpriza să vină la deschiderea noastră, care este deputat. Este vorba despre domnul George Simion”, îl introduce directoarea Ionela Neagoe.

Directoarea Colegiului Gheorghe Lazăr, Ionela Neagoe, a precizat pentru Libertatea că deputatul AUR nu a fost invitat, precum nici primarul interimar al Sectorului 5, Constantin Ion Melnic, care a apărut și el.

„Nu l-am chemat eu, a venit el. Ne-am trezit cu el dis-de-dimineață. Este un fost elev. Eu l-am chemat doar pe prefect (n.r. – Toni Greblă) și după el a venit și primarul, dar eu l-am chemat doar pe prefect”, a declarat aceasta.

Citeşte şi: Ce ţinută a purtat Carmen Iohannis în prima zi de şcoală. Gestul inedit faţă de elevi al Primei Doamne FOTO / VIDEO