Ministrul Educației a pus-o la punct pe directoarea unui liceu de top din București: ”Chemați-o din cancelarie. Vreau să rezolvăm problema!”

Noul an școlar a început cu stângul la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Capitală, unde la festivităţi a participat şi Sorin Cîmpeanu. Un părinte i-a semnalat ministrului Educației că pe terenul de sport, plasa este căzută şi poate fi un pericol pentru elevi.

05 sept. 2022, 15:30
Ministrul Educației a pus-o la punct pe directoarea unui liceu de top din București: ”Chemați-o din cancelarie. Vreau să rezolvăm problema!”

Noul an școlar nu a început peste tot, cu dreptul. La Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, unul dintre liceele de top din Capitală, un părinte i-a semnalat ministrului Educației prezent la festivitatea de deschidere, că pe terenul de sport, plasa este căzută şi poate fi un pericol pentru elevi.

Citește și Ministrul Sorin Cîmpeanu pune piciorul în prag: „Directorii care nu vor lăsa părinţii să intre în şcoli cu copiii vor intra în cercetare disciplinară”

Imediat, Sorin Cîmpeanu a chemat conducerea unității de învățământ și i-a cerut directoarei să rezolve problema în cel mult 3 zile, anunțând că va trece personal să verifice dacă plasa neconformă a fost înlocuită.

Sorin Cîmpeanu: Cine o cheamă pe doamna director?

Părinte: Eu nu vreau acum să vă apucați să tăiați capete. Vreau doar …

Sorin Cîmpeanu: Nu tăiem capete. Vreau să rezolvăm problema.

Părinte: Să rezolvați! Uitați-vă ce e aici!

Sorin Cîmpeanu: O cheamă cineva? Chemați-o din cancelarie!

Pentru a scăpa de momentul stânjenitor, directoarea unității de învățământ a încercat să se disculpe în fața ministrului, spunând că lucrările de reparații nu sunt încă finalizate.

Director: Încă nu suntem cu lucrările terminate…

Sorin Cîmpeanu: Doamna director… Director: Da, da, da.

Sorin Cîmpeanu: În trei zile se înlocuiește tot acest panou de plasă.

Director: Da.

Sorin Cîmpeanu: Nu este conform.

Director: Știu. Știu. Deocamdată terminasem ce e în interiorul școlii.

Sorin Cîmpeanu: Săptămana aceasta voi veni împreună cu colegii de la presă și vreau să văd absolut tot înlocuit. Săptămâna asta.

Citește și Părinții pot intra luni în şcoli şi grădiniţe. Precizări de ultimă oră de la Ministerul Educației