George Simion, reacţie ironică la adresa fanilor şi Federaţiei de Fotbal a Ungariei: „Pot veni şi cu pene în cap, graniţa de vest nu se va schimba niciodată”

Naționala Ungariei a disputat joi un meci amical cu Estonia (1-0), programat la Budapesta, facțiunea dură a galeriei maghiare afișând pe stadion însemnele ”Ungariei Mari”, iar parlamentarul şi preşedintele AUR, George Simion, a comentat ironic gestul.

24 mart. 2023, 16:37
George Simion, reacţie ironică la adresa fanilor şi Federaţiei de Fotbal a Ungariei: „Pot veni şi cu pene în cap, graniţa de vest nu se va schimba niciodată”

George Simion, liderul partidului naționalist AUR, a comentat acțiunea suporterilor maghiari, după demersurile eşuate ale Federaţiei de la Budapesta pe lângă UEFA, pe care o numește „o inepție, o chestiune anacronică”.

„Ei pot veni și cu pene în cap. N-o să-i ajute la nimic. Ardealul este, a fost și va fi pământ românesc. Să vii la 105 ani după Trianon și să contești granițe, să faci o hartă care n-a existat niciodată în realitatea geografică a lumii… asta e o inepție anacronică”, a zis George Simion pentru Gsp.

George Simion e de părere că acțiunile maghiarilor trebuie ignorate, în schimb îl vede direct răspunzător pentru situația sportului românesc pe Eduard Novak.

„De unde a venit acțiunea asta? Unii oameni sunt neliniștiți, îi tulbură fantomele trecutului și tot caută să creeze diferite provocări, gen 20 martie 1990 Târgu Mureș (n.r. – conflictul interetnic de la Târgu Mureș). Trebuie să-i ignorăm cât mai mult.

Cred că ce-ar trebui pe noi să ne intereseze, vizavi de sport, e felul în care conduce sportul domnul Novak. De exemplu, interferența lui la Federația de Hochei, unde caută să-și impună președinte, deși fosta glorie a hocheiului, domnul Hălăucă, a fost votat democratic într-o Adunare Generală. Sau felul în care este folosit sportul pentru a crea și a susține curentul transilvănean de rupere față de România.

Înțelegem lucrurile acestea. Și, din păcate, avem oameni slabi care conduc la București. Dar niciodată nu se va mai schimba granița în vestul României”, a mai zis Simion.

George Simion îndeamnă suporterii români la calm: „Nu are rost un răspuns, chestiunea e lămurită din 1918”

George Simion nu așteaptă un răspuns al ultrașilor români la meciul cu Belarus de pe Arena Națională, însă înaintează o propunere șoc: unirea cu Ungaria. Asta doar pentru că românii ar fi majoritari în noul stat.

„Nu are rost să vină un răspuns al ultrașilor români. Chestiunea cu Ungaria e lămurită din 1918. Avem o majoritate a populației în România. Dacă vor ungurii, ne unim cu ei în spirit european și noi o să fim majoritatea în viitorul stat. Nu cred că trebuie băgați în seamă, nu trebuie să ne punem la mintea lor”, a mai zis Simion.

La primul meci al maghiarilor după cazul Ungaria Mare, 1-0 cu Estonia, facțiunea dură a fanilor maghiari a afișat steagul Ungariei Mari pe Puskas Arena. Asta după ce Federația maghiară a reconfirmat că-i va lăsa pe fani cu steagurile și harta Ungariei Mari.

Citeşte şi: Gică Hagi, discurs-manifest viral: „Nu pot să accept așa ceva!”. Cine a sfidat simbolul fotbalului românesc