Gică Hagi, discurs-manifest viral: „Nu pot să accept așa ceva!”. Cine a sfidat simbolul fotbalului românesc

Gică Hagi a transmis un nou mesaj de conștientizare. Fostul mare căpitan al naționalei susține că unii fotbaliști români au început să sfideze formațiunea „tricoloră" și că trebuie tratați ca atare.

23 mart. 2023, 09:19
Gică Hagi, discurs-manifest viral: „Nu pot să accept așa ceva!”. Cine a sfidat simbolul fotbalului românesc

Gică Hagi, alături de mari jucători precum Gică Popescu, Dan Petrescu și alți componenți ai „Generației de Aur”, sunt considerați simboluri ale fotbalului românesc. Au creat o puternică emulație în vremurile de glorie ale naționalei, în antiteză cu atmosfera blazată din prezent, generată doar de contraperformanțe. Mai mult, echipa națională de fotbal a României a ajuns să fie refuzată de anumiți jucători aflați la început de drum, care încă nu au confirmat la nivel înalt, jucători precum Coubiș, de la Milan, Cîrjan, de la Arsenal și Boloca, de la Frosinone.

 

Cine l-a deranjat pe Gică Hagi

 

Atitudinea fotbaliștilor români care au refuzat naționala României a creat prilejul perfect pentru ca Gică Hagi să susțină un nou discurs-manifest. În opinia patronului de la Farul Constanța, jucătorii care au refuzat naționala, pentru lipsa lor de patriotism, ar trebui să nu mai fie promovați în presa din țara noastră.

„Nu pot să accept ca jucători români care au plecat în străinătate să uite că sunt români. Uitați-i pe acei jucători, nici măcar două rânduri nu mai scrieți despre ei! Două rânduri! Înseamnă că nu sunt români! A fi român înseamnă să răspunzi când ești chemat. Nu mai vrei să fii român, atunci nu ne folosi!

Nu intru în discuție despre cât de valoroși sunt, dar nu putem să ne rugăm de jucători! Am ajuns în situația în care ne rugăm de jucători să vină la națională? Vrei să vii, bine. Dacă nu, să fii sănătos. Avem jucători români foarte, foarte buni în țară, așa că nu trebuie să ne rugăm de cei din afară. Nu ne face un avantaj! 

Pierdere e când un jucător iubește România. Nu jucătorii care, oricât de talentați sunt, nu au pasiunea și iubirea de a juca pentru echipa națională”, a tunat Hagi la Digi Sport.