George Simion sare în apărarea Dianei Şoşoacă în scandalul cu jurnalista Rai Uno. „Există imixtiuni în actul de justiţie. Mi se pare suspect”

George Simion, copreşedintele AUR, acuză imixtiuni ale unor ambasade în Justiţie, făcând referire la scandalul în care este implicată senatoarea Diana Şoşoacă, fosta sa colegă de partid.

15 dec. 2021, 16:03
George Simion sare în apărarea Dianei Şoşoacă în scandalul cu jurnalista Rai Uno. „Există imixtiuni în actul de justiţie. Mi se pare suspect”

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a amintit despre cazul Caracal când „instituţiile statului român nu au fost atât de prompte”, în schimb acum „intervine o ambasadă”.

„Mi se pare suspect felul în care instituţii ale statului român aleg să acţioneze de parcă s-a întâmplat vreo crimă sau ceva. Vineri s-a întâmplat incidentul ăsta, deja sâmbătă aduceri la Parchet. Ne aducem aminte de cazuri de trafic de carne vie, cazul de la Caracal, vedem că instituţiile statului român nu au fost atât de prompte.

Dar vedem, când intervine o ambasadă, când se dă telefon la prim-ministru, că există imixtiuni în actul de justiţie. O imixtiune gravă s-a întâmplat şi ieri, când Ambasada SUA a criticat o decizie a CSM-ului. Lucruri de genul acesta n-ar trebui să aibă loc. Şi am văzut şi o altă ambasadă – Ambasada Franţei -, care poate fi acuzată lejer de trafic de influenţă.

În acest sens, ministrul Energiei a spus, cu subiect şi predicat, că există elementele unui trafic de influenţă la Ambasada Franţei, care a cerut o întrevedere cu Virgil Popescu”, a declarat Simion, în legătură cu scandalul în care a fost implicată Diana Şoşoacă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă îi cere demisia lui Nicolae Ciucă pentru că nu i-a luat apărarea în scandalul cu jurnalista italiană. „Sunteţi o ruşine pentru România. Sunteţi deplorabil”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, marţi, că autorităţile italiene au solicitat Ambasadei României la Roma informaţii cu privire la eventuale măsuri adoptate de autorităţile române în cazul incidentului în care au fost implicaţi senatoarea Diana Şoşoacă şi o echipă de jurnalişti de la un post de televiziune italian.

Ambasadorul României la Roma a informat partea italiană că a fost demarată o anchetă de către organele de cercetare penală române, urmând ca aceasta să stabilească detaliile incidentului şi să determine, dacă este cazul, adoptarea de măsuri, conform legii, arată MAE.

Citeşte şi: Lucia Goracci, jurnalista implicată în scandal cu Diana Şoşoacă, declaraţii exclusive pentru România TV: „M-a lovit”

În aceeaşi zi, premierul Nicolae Ciucă a catalogat incidentul drept „inacceptabil”  şi a respins categoric „manifestarea diferenţelor de opinii prin violenţă”. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Executiv, prim-ministrul este preocupat de acest caz, „care trebuie clarificat în regim de urgenţă de instituţiile abilitate ale statului”.

Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei Diana Şoşoacă, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist.

Senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta, despre scandalul dintre Lucia Goracci şi Diana Şoşoacă: „Dacă eşti jurnalist în Italia, sigur că e bine să înjuri românii. Dacă pleacă 2 milioane de români dintr-o dată, se închide Italia”