Lucia Goracci, jurnalista implicată în scandal cu Diana Şoşoacă, declaraţii exclusive pentru România TV: „M-a lovit”

După scandalul cu senatoarea Diana Șoșoacă, jurnalista Lucia Goracci a vorbit în presa din Italia despre evenimentele la care a fost martoră, declarându-se șocată de momentele prin care a trecut, dar și decepționată de atitudinea poliției române. Investigatorul România TV, Rocco Xavi a vorbit și el, în premieră cu jurnalista Goracci. Reacția jurnalistei, în exclusivitate.

14 dec. 2021, 22:37
Lucia Goracci, jurnalista implicată în scandal cu Diana Şoşoacă, declaraţii exclusive pentru România TV: „M-a lovit”

Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut scandal în fața jurnaliștii italieni de la RAI veniți să-i ia un interviu, după ce jurnalista Lucia Goracci a spus că pandemia e un pericol și coronavirusul chiar există. Pe Șoșoacă au lăsat-o nervii: „Care pandemie, doamnă? Atunci tu și ea de ce nu ați murit?”.

Guvernul Ciucă, prima reacţie în scandalul dintre Diana Şoşoacă şi jurnaliştii italieni: Acest caz trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului

Investigatorul România TV, Rocco Xavi a vorbit și el, în premieră cu jurnalista Goracci. Reacția jurnalistei, în exclusivitate:

Eu sunt foarte atentă să nu răspund provocărilor, acel comportament spune multe despre ea.
Dacă îmi permiți…
Nu, deloc. Poți face cerere la redacția mea.
Nu am nimic cu tine, Lucia. Nu putem face un interviu?
Nu, mă duc la nepoții mei.
Nu acum, mâine dacă dorești.
Nu, deloc. Ceea ce am de spus voi spune cum am spus și până acum, prin materialele mele jurnalistice. Ca între colegi, voiam să te întreb…
M-a lovit.
Te-a lovit?
Poți vedea la TG 1 (nr. emisiunea pentru care lucrează). Poți vedea acolo, chiar și online.
Îmi poți trimite linkul?
Ea spune că … Nu mai pot vorbi, mă oprește poliția.

Ce s-a întâmplat în cabinetul senatoarei Diana Șoșoacă. Evenimentele, prezentate de translatorul jurnaliștilor italieni / Editor turc: „Am fost în 100 de țări și n-am văzut așa ceva” 

Întreaga scenă a fost povestită pe Facebook de jurnalista Delia Marinescu. Ea a mers acolo ca traducător și om de legătură între jurnaliștii italieni și românii pe care aceștia au dorit să-i intervieveze.,

Delia Marinescu, jurnalista care a intermediat pentru Rai Uno realizarea interviului cu Diana Şoşoacă, rupe tăcerea după scandal. „Ne-am ridicat să ieşim şi atunci s-a răzgândit şi a încuiat uşa”

Jurnalista italiană Lucia Goracci, plângere pe numele Dianei Şoşoacă. Ea acuză că a fost muşcată de mână de soţul acesteia

Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână, scrie News.ro.
Goracci se afla în Bucureşti împreună cu o echipă de filmare a postului RAI 1 şi reclamă că incidentul a avut loc în biroul de avocatură al Dianei Şoşoacă. Plângerea a fost formulată luni, după scandalul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, unde soţul senatoarei a fost audiat pentru ultraj.

„Am intrat în biroul de avocatură al doamnei Şoşoacă şi ne-a întâmpinat cu o atitudine zâmbitoare având pe masă mai multe alune şi covrigei. Când a început filmarea eu am rămas pe hol şi am văzut că soţul ei a adus în birou un sac negru în care a spus că se îngroapă persoanele decedate dezbrăcate, după care am văzut cum acesta l-a luat apoi în bucătărie. După acel moment, doamna Şoşoacă a devenit nervoasă şi agresivă”, se arată în plângere.