George Simion scoate oamenii în stradă, după ce un primar PNL a decis demolarea unei biserici: „O să venim din toată țara!”

George Simion se revoltă, după ce Vergil Chițac, primarul Constanței, a decis demolarea unei biserici. Alarma a dat-o IPS Teodosie, care i-a trimis deja o scrisoare edilului local. 

09 iun. 2022, 22:42
George Simion scoate oamenii în stradă, după ce un primar PNL a decis demolarea unei biserici: „O să venim din toată țara!”

Președintele Partidului AUR este gata să scoată din nou oameni în stradă, pentru a se opune inițiativei primarului Chițac.

„Vergil Chițac să iasă să și să spună că nu e creștin. Domnul Chițac are un președinte la PNL. Domnul Nicolae Ionel Ciucă trebuie să intervină, dar, din păcate, el nu o face în chestiuni esențiale. Haideți să nu ne dezamăgească premierul Nicolae Ciucă, pentru că noi suntem 95% creștini.

Din câte știu eu, singurul partid care luptă fățiș împotriva creștinismului este USR. Sunt spații în apropierea locului actual. Dacă nu are loc pe trotuar de biserică domnul primar Chițac, construcția se poate muta 500 de metri mai încolo.

Mâine, oameni din toată țara o să venim la Constanța să protestăm”, a declarat George Simion la Realitatea PLUS.

IPS Teodosie și George Simion au comparat planul lui Chițac cu acțiunile comuniștilor, care în timpul regimului opresiv au dărâmat o mulțime de biserici. În plus, primarul Constanței ar fi fost înainte de Revoluție membru al PCR.

Edilii din Constanța susțin că biserica pe care o apără IPS Teodosie și George Simion a fost construită ilegal, fără autorizație, pe unul dintre trotuarele orașului de la malul mării.

 

Partidul AUR a anunțat prima alianță politică

 

Alianța pentru Unirea Românilor a semnat un protocol de colaborare cu Alianța Național Țărănistă (ANȚ), codusă de Radu Ghidău.

Scopul parteneriatului dintre AUR și ANȚ reprezintă coagularea „forțelor antisistem”, în vederea „viitoarei guvernări”, susține Simion.

„Nu întâmplător, lansăm acest proiect care se va derula pe viitoarele luni şi pe următorii ani, de coagulare a forţelor patriotice, a forţelor antisistem, într-o zi în care în Parlamentul României se votează cu neruşinare mărirea beneficiilor salariale pentru parlamentari, pentru alţi demnitari.

Neruşinarea nu mai are limite în instituţiile statului români şi fără o reformă substanţială a instituţiilor, România va intra în faliment. Reforma trebuie să fie una instituţională, dar şi de mentalităţi şi una reală”, a declarat deputatul.