George Simion se vrea mai degrabă premier decât preşedinte: „Mi se potriveşte mai bine o funcţie executivă”

Liderul AUR spune că se va vota în filiale candidatul formaţiunii pentru cea mai înaltă funcţie în stat, care ar putea fi şi din afara partidului, Simion nefiind aşa de convins că îşi va depune mandatul, preferând Palatul Victoria.

04 feb. 2024, 21:19
George Simion se vrea mai degrabă premier decât preşedinte: „Mi se potriveşte mai bine o funcţie executivă”

Liderul AUR George Simion a anunţat duminică seară, în direct la Prima News, că, ”în luna februarie, AUR declanseaza procedura pentru desemnarea candidatului la prezidential”.

Simion a spus cu acest prilej că n-a luat „niciodata bani de la Putin, că se va duce la mitinguri chiar si acolo unde este contestat”, dar că nu este aşa sigur că el va fi desemna din partea AUR pentru postul de la Cotroceni.

George Simion vrea introducerea serviciului militar obligatoriu: „Avem stipulat în programul de guvernare AUR”

”Obiectivul nostru este guvernarea Romaniei. Va fi unul format din 12 ministere. Suntem in negocieri la externe cu domnul Dungaciu, de exemplu, avem negooiceri şi la MAI pe care nu le pot spune”, a spus George Simion, care a criticat în termeni duri propunerea de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, aşa cum a propus PNL şi se pare că a agreat şi PSD.

”Guvernam cu oricine in afara de PNL si PMP. USR nu va trece pragul electoral. Mie mi se potrivesc mult mai bine lucrurile executive”, a mai spus George Simion, lăsând să se înţeleagă că AUR ar putea susţine şi o personalitate puternică din afara partidului, care a arătat că susţine pilonii partidului AUR, dar a exclus o susţinere a lui Mircea Geoană, primul în multe sondaje de opinie pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

Citeşte şi

George Simion: Suntem extremişti pentru că vrem ca pădurile Bucovinei să nu mai ia calea Austriei? Sau că vrem salarii mai mari pentru români, astfel încât sucevenii să nu mai fie nevoiţi să plece din propria casă în diaspora