George Simion sesizează DNA în cazul ursului împuşcat de prinţul austriac: „Arthur suntem toţi. Suntem lăsaţi pradă unui sistem diabolic, de 30 de ani”

Liderul AUR, George Simion, a vorbit miercuri seara, la România TV, de cazul ursului Arthur, împuşcat de prinţul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein într-o pădure din Covasna.

05 mai 2021, 22:44
George Simion sesizează DNA în cazul ursului împuşcat de prinţul austriac: „Arthur suntem toţi. Suntem lăsaţi pradă unui sistem diabolic, de 30 de ani”

Liderul AUR, George Simion, a pus cazul ursului Arthur în contextul mai multor abuzuri pe care firme şi persoane fizice din străinătate le-au săvârşit de-a lungul vremii pe teritoriul României.

„E flora şi fauna României. Sunt urşii noştri, cerbi noştri, sunt pădurile noastre. Am ajuns o groapă de gunoi. Am ajuns ca cine are bani să vina să-şi facă poftele aici.

Arthur suntem toţi. Suntem lăsaţi pradă unui sistem diabolic, de 30 de ani. Tot felul de străini vin aici şi, sub pretextul că ne ajută, ne fura băncile, ne fură minţile.

În cazul ursului împuşcat în Covasna vom sesiza organele judiciare, iar DNA-ul ar trebui să nu ancheteze numai afaceriştii români”, a declarat George Simion, la România TV.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a venit în România în luna martie a acestui an și contra unei taxe de 7.000 de euro și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs, totul prin derogarea oferită de ministerul mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat mai multe pagube la unele ferme din Ojdula, județul Covasna, conform asociației Agent Green într-un material postat pe site-ul propriu.

Se pare că prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu se apropiase niciodată de casele localnicilor. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulți ani de rangerul Agent Green din zona respectivă și era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și neobișnuit cu prezența omului și sursele de hrană oferite de acesta.

Știm de caz imediat după împușcare, dar a durat ceva timp până să obținem hârtiile și să ieșim public. Acum că avem toate hârtiile în mână am mers pe cazurile unde am găsit deficiente la dosarele de derogare. Un proprietar din Covasna și-a amintat că în această vară i-a fost atacată proprietatea de o ursoaică și a făcut cerere, apare prințul sub pretextul că împușcă ursoaica raportată de omul respectiv și pleacă cu el. Exact asta a fost suspiciunea” , a declarat agentul Gabriel Păun, pentru România TV.