George Simion şi-a petrecut noaptea la graniţa cu Republica Moldova: „Dacă trebuie, stau până în 2023 aici”

George Simion şi-a petrecut noaptea în vama Leușeni, după ce poliţiştii de frontieră i-au refuzat accesul în Republica Moldova. Liderul AUR voia să ajungă la Chişinău, acolo unde era invitat de parlamentarii de peste Prut.

15 mart. 2021, 12:44
George Simion şi-a petrecut noaptea la graniţa cu Republica Moldova: „Dacă trebuie, stau până în 2023 aici”

George Simion are interdicţie de a intra în Republica Moldova. În ciuda acestui lucru, liderul AUR a vrut să ajungă la Chişinău pentru a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija.

George Simion şi-a petrecut noaptea la graniţa cu Republica Moldova

Citeşte şi Sondaj CURS: George Simion, preşedintele AUR, peste premierul Florin Cîţu la încrederea populaţiei

Liderul AUR nu a fost lăsat să intre în ţară din cauza interdicţiei din 2018. Acesta şi-a petrecut noaptea în vama Leuşeni, aşteptând să-i fie rezolvată problema, zugu.md.

„Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, declară Simion.

Liderul AUR mergea la Chişinău la invitaţia parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Acesta intenţionează să îşi ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chişinău de la scriitorul, publicistul şi fruntaşul unionist Nicolae Dabija, care a trecut vineri la cele veşnice.

De asemenea, deputatul doreşte să participe şi la funeraliile omului de cultură.

Citeşte şi George Simion: „Noi vom fi în stradă, în prima linie. Îi rugăm pe cei de la PSD, haideţi şi dumneavoastră, treziţi-vă din somnul cel de moarte!” EXCLUSIV

Reamintim că liderul AUR a avut până acum numeroase interdicţii de a intra  în Republica Moldova.

Conform Europa Liberă, prima a fost aplicată încă în perioada administrației lui Vladimir Voronin. În 2014 acestuia i s-a interzis intrarea în țară, activistul unionist fiind dat jos din autocarul Chișinău-București. Peste un an, în ajunul unui protest, Simion a fost declarat persoană indezirabilă, urmând expulzarea, însă decizia autorităților a fost anulată de judecată.

Ultima dată Simion a fost a fost expulzat în 2018 şi declarat persona non grata pentru o perioadă de cinci ani. Dacă, după ce s-a aflat despre furtul miliardului, se spunea că interdicțiile care i se aplicau lui Simion ar fi trebuit să schimbe subiectul fraudei bancare, abordat masiv în spațiul mediatic, de această dată analiștii erau de părerea că astfel Igor Dodon și-ar consolida imaginea de statalist.