George Simion ţine cu Rafila în conflictul cu „groparul serviciului de urgenţă” Arafat: „Vrea să privatizeze serviciile de ambulanţă”

Liderul AUR George Simion şi-a făcut apariţia la protestul ambulanţierilor. Într-un interviu pentru România TV, Simion a spus că serviciul de urgenţă ar trebui să treacă la Ministerul Sănătăţii.

22 nov. 2022, 12:37
George Simion ţine cu Rafila în conflictul cu „groparul serviciului de urgenţă” Arafat: „Vrea să privatizeze serviciile de ambulanţă”

George Simion, atac dur la secretarul de stat în MAI şi şef al DSU Raed Arafat. Liderul AUR îl descrie pe Raed Arafat drept „groparul serviciului de urgență” şi îi ţine partea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Este un protest cât se poate de justificat. Era momentul să spună cineva ce se întâmplă cu Raed Arafat, care vrea să privatizeze, să ia pe persoană fizică serviciile de ambulanţă. Aceşti oameni trăiesc în condiţii mizere, au salarii mici, au condiţii de muncă foarte proaste. Un lucru similar cu şoferii STB care se plângeau la fel de maşini foarte, foarte vechi, au kilometraje de sute de mii de kilometri. Nu este normal”, a spus preşedintele AUR, George Simion.

Întrebat care ar fi soluţia pentru ambulanţieri, George Simion a spus că: „soluţia este ca toate serviciile de urgenţă să  revină la Ministerul Sănătăţi”.

„Raed Arafat pare că este stăpânul României în momentul asta. Revendicările acestor mii de oameni cu familii în spate, unii dintre ei mor la 50 de ani din cauza condiţiilor foarte proaste de muncă, sunt justificate. Au fost minţiţi, păcăliţi, folosiţi ca monedă electorală şi acum au ieşit în stradă pentru a-şi cere dreptatea”, a conchis George Simion.

Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă, organizează marţi un miting în Capitală, la care sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi.

Angajații sunt extrem de nemulțumiți de salariile mici și lipsa echipamentelor de care au nevoie pentru a salva vieți. Aceștia arată cu degetul spre Raed Arafat și premierul Nicolae Ciucă.

După ce au pichetat sediul MAI / sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în Piaţa Revoluţiei, ambulanţierii au plecat în marş spre Piaţa Victoriei. De la ora 12:30 la 14:00 ambulanţierii vor picheta sediul Guvernului României din Piaţa Victoriei.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, despre conflictul cu Raed Arafat. Ce spune despre preluarea SMURD şi a Ambulanţei de la DSU