VIDEO George Simion, un nou protest dur anti-Austria: Zeci de oameni au blocat pompele la Piteşti si au scandat: „Vrem Petrom-ul înapoi” UPDATE

Protestele împotriva firmleor austriece din România s-au intensificat, iar George Simion a profitat de prilej pentru a lipi nemulţumirea românilor de sigla AUR.

10 dec. 2022, 20:56
VIDEO George Simion, un nou protest dur anti-Austria: Zeci de oameni au blocat pompele la Piteşti si au scandat: „Vrem Petrom-ul înapoi” UPDATE

UPDATE: George Simion a explicat motivul pentru care a organizat, astăzi, proteste în mai multe benzinării din ţară, după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen.

Știți cum este? Politicienii români spun că nu mai trebuie să mergem în Austria la ski și la shopping. 99,9% dintre români nu merg la ski și la shopping în Austria. Le dau o veste: 99% dintre români sunt afectați de faptul că sunt prețuri mari la pompă, de faptul că nu avem gaze naturale extrase încă și nu există un plan concret de a extrage gazele naturale din Marea Neagră, în sensul ăsta Austria favorizând Rusia în mod clar.

Și lemnele cu care ar trebui să se încălzească mare parte din populația rurală care există lângă păduri nu sunt accesibile pentru această populație pentru că anumite companii austriece taie aceste lemne și le duc direct în Ungaria, în Austria, se încălzesc austriecii, ungurii, iar noi nu avem voie”, a declarat George Simion.

”Avem filială pentru că șase milioane de români nu și-au găsit locuri de muncă decente în țară și a trebuit să emigreze. Rudele celor care în momentul ăsta își calculează fiecare bănuț pentru că se confruntă cu această creștere de prețuri de care, acuz în mod direct, și OMV Petrom”, a transmis Simion.

De asemenea, întrebat de cum au reacționat angajații benzinăriei pe care au blocat-o, George Simion a susținut că majoritatea salută decizia de boicotare.

„Majoritatea angajațiilor, că am fost ieri și la o benzinărie OMV, majoritatea ne salută, ne susțin, au condiții grele de muncă, sunt plătiți foarte prost, astăzi am salutat angajații de acolo, nu au avut nicio problemă.

Ne-am tras mașinile fiecare la câte o pompă și le-am lăsat acolo, am scos cheia din contact și le-am lăsat acolo, nu am alimentat deloc, nici cu 10 bani, nici cu 20 de bani și am scandat ceea ce au văzut telespectatorii dumneavoastră, în semn de protest, pentru ca Rareș Bogdan, ministrul antreprenoriatului, să rupă cămașa de pe ei, să țipe cum trebuie să boicotăm produsele austriece. Noi trecem la fapte pentru că ei sunt aceeași care spuneau că vom intra în spațiul Schengen, sunt aceeași care spuneau sau spunea premierul Ciucă că nu trebuie să deranjăm europarlamentarii, nu trebuie să îi jignim nici măcar cu o floare că nu-i bine”, a transmis liderul AUR.

George Simion a făcut scandal într-o benzinarie OMW Petrom din Piteşti . Liderul AUR a organiza un protest, dar a intervenit poliţia după ce a fost blocată şi strada adiacentă.

George Simion a început boicotul la adresa OMV Petrom: ”Nu mai alimentați de la acești austrieci împuțiți”

„Vrem Petromul înapoi, Petromul e al nostru, nu al austriecilor, blocam aceasta benzinarie si transmitem un mesaj clar, vrem Petromul inapoi. Nu mai alimentati de la austrieci, pana nu ne recuperam Petromul inapoi, vrem petromul inapoi, vrem petromul inapoi”, a scandat George Simion.

George Simion, președintele partidului extremist AUR, a provocat şi vineri un scandal cu jandarmii la Ambasada Austriei, unde s-au strâns câțiva protestatari chemați chiar de AUR.  Simion le-a reproșat jandarmilor pe un ton ridicat că au restricționat circulația auto pe strada unde se află misiunea diplomatică austriacă și că i-ar percheziționa pe participanții la protest.

Reprezentanții jandarmilor i-au replicat deputatului AUR că au luat măsurile pentru a asigura desfășurarea fără probleme a protestului.

George Simion cere demisia Guvernului Ciucă după votul împotriva aderării României la Schengen: „E un eșec răsunător”

OMV Petrom, prima reacţie după boicotul anunţat de români: „Susţinem ferm accesul României la Schengen”

Compania OMV Petrom a reacţionat, după boicotul anunţat de români ca urmare a votului Austriei împotriva aderării României la spaţiul Schengen.

OMV Petrom, cea mai mare companie din România, controlată de austriecii de la OMV, spune că este afectată de menţinerea României în afara spaţiului Schengen, sperând ca decidenţii să ajungă în curând la o soluţie.

“Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale.

Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deţinem operaţiuni atât în România cât şi în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulaţie în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, a precizat pentru ZF compania.

OMV Petrom (SNP), singurul producător intern de petrol şi gaze, a terminat primele nouă luni ale anului cu venituri de 44 de miliarde de lei (circa 9 mld. euro), de 2,6 ori mai mari faţă de cele din perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 9,1 mld. lei, de 5,4 ori mai mare, ca urmare a scumpirii carburanţilor, gazelor şi energiei.

Practic, compania a bifat un profit net lunar de 1 mld. lei în fiecare lună din primele trei trimestre.

OMV Petrom este strategic pentru economia României. Compania produce jumătate din gazul din România, este unicul producător de petrol şi asigură 8% din energie României. Mai mult, compania este liderul pieţei petroliere locale.