George Simion vrea să candideze la președinția României, însă doar dacă va candida și Marcel Ciolacu

George Simion, liderul AUR, a anunțat că vrea să candideze la președinția României, în cazul în care va candida și Marcel Ciolacu, președintele PSD.

21 feb. 2024, 12:56
George Simion vrea să candideze la președinția României, însă doar dacă va candida și Marcel Ciolacu

O eventuală candidatură a lui Marcel Ciolacu la președinție l-ar motiva pe George Simion să candideze și el.

„Dacă există acest risc ca Marcel Ciolacu, Preşedintele PSD, să candideze, şi să ajungă Preşedintele României, atunci George Simion, Preşedintele AUR, candidează”, a declarat George Simion pentru Mediafax.

Citește și Ziua marelui anunț pe comasarea alegerilor. Liderii coaliției de guvernare reiau negocierile și stabilesc calendarul electoral

Până atunci, însă, George Simion mizează pe Dan Puric, candidat AUR la președinție.

„Dan Puric, candidat AUR la preşedinţia României, e un om cu care împărtaşim multe valori şi e un apropiat al AUR. Cristian Tudor Popescu se ocupă numi de falsuri şi de denigrări, dar Dan Puric este un om care are cei 4 piloni ideologici ai AUR: naţiune, familie, credinţă şi libertate. Luăm în calcul candidaţii, diferite personalităţi, în funcţie de scenarii, de contracandidaţi. Inclusiv George Simion, dacă candidează şefii de partide”.

Întrebat dacă Mircea Geoană ar putea deveni președinte, George Simion a spus: „Exclus să aibă vreo şansă Mircea Geoană. Pe Mircea Geoană l-aş pune undeva ministru de Externe, ambasador, undeva într-o zonă de reprezentare publică sau fundraising. Am înţeles că a strâns destul de mulţi bani cu această posibilă campanie”.

Citește și Mihai Tudose: 60% din români își doresc comasarea alegerilor