George Simion zdruncină scaunul de premier al lui Dacian Cioloș: „E un om de paie. PNL nu vor vota. Nu cred că o să se implementeze”

George Simion, liderul AUR, a declarat că este foarte posibil să nu adune o majoritate în Parlament și că liberalii nu vor vota această ințiativă.

11 oct. 2021, 21:25
George Simion zdruncină scaunul de premier al lui Dacian Cioloș: „E un om de paie. PNL nu vor vota. Nu cred că o să se implementeze”

George Simion

a declarat într-o intervenție la Romania TV că Dacian Cioloș nu va obține o majoritate parlamentară pentru că nici AUR, nici PSD sau PNL nu vor vota pentru propunerea președintelui României.

„E un joc politicianist să se joace cu țara. Președinte Iohannis ne-a spus azi ca nominalizarea se decide aici la București și nu in alta parte. Nu există așa ceva. Cei de la PNL nu vor vota cu Dacian Cioloș. Nu mai are Iohannis o influență atât de mare asupra celor de la PNL.
Cel mai bine e ca Dacian Cioloș să facă ca Mircea Geoana, să spună ca nu poate aduna o majoritate si sa ne întoarcem la masa de negocieri.
Fața urâtă a politicii românești, satanele politicii romanesti astea sunt: Iohannos, Dacian Cioloș, Florin Cîțu.
Dacian Cioloș premier înseamna executara tuturor ordinelor de la Bruxelles.
Nu cred ca o sa se implementeze, e un om de paie Dacian Cioloș.” , a afirmat George Simion.

George Simion, răspuns savuros la postarea lui Florin Cîțu: Ești mic. Te-a trădat tătuca de la Cotroceni!

George Simion îi dă peste nas lui Florin Cîțu

după ce acesta i-a transmis un prim mesaj lui Dacian Cioloș la scurt timp după ce a fost desemnat pentru funcția de premier.

Liderul AUR spune că ”tătuca de la Cotroceni”, referindu-se la Klaus Iohannis, ”l-a trădat” pe noul lider PNL prin decizia luată cu privire la noul șef al guvernului.

”Eu iau mai multe likeuri la comentariul ăsta decât tu la postare. Florine, ești mic. Te-a trădat tătuca de la Cotroceni…”, a spus Simion.

Acesta a strâns sute de likeuri în câteva minute, iar reacțiile românilor nu au încetat să apară.

”George Simion lasa-l domnule ca e prost rau. Nu stie ca este istorie?”, spune unul dintre internauți. ”George Simion aud ca tu vei sustine doar un guvern de “specialisti”. Ne zici si noua ce-s aia?!!”, adaugă un altul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru.

”În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este foarte important să se gestioneze situația pandemică, creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri să nu crească celelalte prețuri.

Este important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.
Am reiterat importanța pregătirilor pentru situația de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile importante pentru români, nu certurile politice. Formațiunile au venit cu diferite abordări, propuneri.

Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș.”, a spus Iohannis.

Dacian Cioloș a scris un mesaj pe Facebook după ce președintele Klaus Iohannis l-a anunțat ca fiind premier desemnat, că „este o onoare și o mare responsabilitate”. Cioloș spune că este gata să îți asume guvernarea și să înceapă negocierile cu celelalte partide.