George Simon nu vrea comasarea alegerilor: „Chestiunea asta excede cadrul prostiei. Nu este constituţional”

Liderul AUR mărturisește că nu are „nimic împotriva” comasării alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, dar exclude ideea ca europarlamentarele să aibă loc cu în același timp cu localele.

25 ian. 2024, 22:59
George Simon nu vrea comasarea alegerilor: „Chestiunea asta excede cadrul prostiei. Nu este constituţional”

Președintelui AUR, George Simion, a avut o intervenție telefonică la emisiunea lui Marius Tucă, transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre faptul că liderii PNL au propus PSD-ului o nouă variantă de comasare a alegerilor, anume organizarea europarlamentarelor odată cu localele, în data de 9 iunie.

Marcel Ciolacu, atacuri în serie la adresa lui Iohannis: „Nu pot să uit că m-a acuzat în pandemie că vreau să fur Ardealul cu ungurii. Nu l-am votat niciodată, nu am nicio înţelegere cu un preşedinte care pleacă”

Întrebat dacă există posibilitatea ca partidul AUR să fie de acord cu ideea ca europarlamentarele să aibă loc cu în același timp cu localele, adică la data de 9 iunie, George Simion a răspuns: „Nu! Una este șmecheria și alta este nerespectarea legilor și a Constituției. Chestiunea asta excede cadrul prostiei. Nu este constituțional. Dacă ar fi o soluție constituțională în cazul localelor comasate cu alegerile prezidențiale, în cazul comasării alegerilor europarlamentare cu alegerile locale este vorba de neconstituționalitate dovedită printr-o decizie a Curții Constituționale. Nu există așa ceva. Este o fumigenă pentru a schimba discursul public și a distrage atenția de la protestele de la Afumați și din toată țara.”

George Simion: „Nu ne este frică. Putem sta la masa de negociere”

George Simion mărturisește că AUR nu are „nimic împotriva” comasării alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. „Cei de la PNL și PSD se tem teribil de scorul pe care AUR îl va obține, se tem de poporul român care va ieși la vot. O să le arătăm că noi contăm și la alegerile locale și vor avea surprize și în multe localități. Putem sta la masa de negociere și putem lua în considerare o asemenea variantă. Hai să vedem ce presupune primul tur de prezidențiale cu alegeri locale, să vedem dacă întrunește o majoritate a forțelor politice. Nu ne este frică”, a mai spus George Simion.

Citeşte şi

CTP, despre protestul fermierilor și transportatorilor și legătura cu Șoșoacă și Simion: „De modul în care se vor desfășura și vor fi tratate aceste mișcări sociale depinde rezultatul tuturor rândurilor de alegeri care ne așteaptă”