George Soros, acuzat că ar fi finanţat protestele violente din Ferguson

Publicat: Vineri, 15 Mai 2015 16:58 // Actualizat: Vineri, 15 Mai 2015 16:58 // Sursa: romaniatv.net

Miliardarul liberal George Soros este bănuit că ar fi pregătit şi impulsionat protestele violente din Ferguson, împotriva poliţiei, prin finanţarea consistentă a acestei mişcărei şi prin mobilizarea grupurilor de protestatari.

Foto: Reuters

Geroge Soros ar fi contribuit cu nu mai puţin de 33 de miloane de dolari într-un singur an, pentru susţinerea grupurilor activiste protestatare din toată America, prin societatea sa nonprofit, Open Society Foundations, scrie The Washington Times.

Stimulentele financiare ale lui Soros pentru grupurile mişcării Ferguson au avut ca rezultat incendiarele mişcări de protest care au transformat un eveniment criminal de o zi în 24 de ore ale unei cauze naţionale ce a devenit celebră.

"ADN-ul nostru include vredinţa că a avea oameni activi în guvern este un lucru indispensabilş pentru a trăi într-o societate mai justă, permisivă şi democratică", a declarat Kenneth Zimmerman, directorul de programe al fundaţiei lui Soros, Open Society Foundation, într-un interviu acordat publicaţiei americane The Washington Times. Zimmerman i-a luat apărarea lui Soros, afirmând că "incidentele, fie că au avut loc în Staten Island, Cleveland sau Ferguson, au fost spontane. Noi nu avem capacitatea de a controla şi de a le ordona ce să facă acelor oameni".

Citeşte şi George Soros vrea să investească 1 MILIARD de dolari în Ucraina. Pune o singură condiţie

George Soros, originar din Ungaria, a făcut o avere uriaşă din speculaţi pe piaţa financiarăşi a devenit în prezent al 17-lea cel mai bogat om din lume, potrivit unui clasament al celor mai înstăriţi 400 de oameni, având o avere de circa 30 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mai 19:59
...prin finanţarea consistentă a acestei mişcărei şi prin mobilizarea grupurilor de protestatari. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
15 mai 17:10
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8746
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H