George Soros vrea să investească 1 MILIARD de dolari în Ucraina. Pune o singură condiţie

George Soros a anunţat că este dispus să investească 1 miliard de dolari în Ucraina, dacă ţările occidentale  vor fi de acord să stimuleze investiţiile private în această ţară. Miliardarul american a mai spus că sunt şanse de 1 la 3 ca Grecia să abandoneze zona euro, potrivit publicaţiei austriece Der Standard. 

30 mart. 2015, 19:55
George Soros vrea să investească 1 MILIARD de dolari în Ucraina. Pune o singură condiţie

Anterior, George Soros a cerut Occidentului să vină în ajutorul Ucrainei cu un prim pachet financiar de 50 de miliarde de dolari, pentru ca aceastră ţară să nu devină vulnerabilă în faţa Rusiei dispuse să investească în Ucraina şi mai ales în teritoriile separatiste din estul ţării.

„Occidentul poate ajuta Ucraina prin sporirea atractivităţii pentru investitori. Sunt necesare şi asigurări de risc politic”, ce ar putea fi sub forma unor finanţări cu rata dobânzii foarte aproape de zero”, a mai spus Soros într-un interviu publicat luni.

Miliardarul american vede ca investiţii sigure proiectele de agricultură şi infrastructură. „Aş vrea să investesc 1 miliard de dolari în acestea. Dar trebuie să genereze un profit. Fundaţia mea va beneficia de acesta. Dar angajamentele private au nevoie de o conducere politică puternică”, a mai spus magnatul ameican de origine ungară.

În interviul acordat Der Standard, Soros a vorbit şi despre Grecia, antricipând că aceasta are şanse de 1 la 3 să iasă din zona euro.