Miliardarul Soros, despre criza economică: Ne îndreptăm spre război şi haos

Publicat: Miercuri, 25 Ianuarie 2012 10:17 // Actualizat: Miercuri, 25 Ianuarie 2012 10:45 // Sursa: Romania TV

Criza economică e pe cale să arunce întrega lume în haos. Sistemul financiar global s-ar putea prăbuşi, iar America s-ar putea confrunta cu proteste masive de stradă şi violenţe de neconceput. Avertismentul a fost lansat de celebrul miliardar newyork-ez George Soros într-un interviu acordat publicaţiei Newsweek.

Foto: humanevents.com

Soros spune că nu a văzut niciodată o situaţie mai dificilă şi mai periculoasă decât cea de astăzi. La 81 de ani, miliardarul a suprevieţuit Holocaustului şi cîtorva recesiuni. Astfel că, declaraţiile sale au pus pe jar toate instituţiile internaţionale.

Bărbatul a comparat condiţiile de acum cu cele din timpul Marii Crize din anii 30. În plus, el spune că tulburările prin care trece lumea occidentală sunt la fel de grave ca şi căderea Uniunii Sovietice de la începutul anilor 90. Din acest motiv, Soros se aşteaptă la zile şi mai negre pe viitor.

El spune că, în cel mai bun caz, vom asista la o adâncire a crizei economice. Dar, într-o variantă mai pesimistă , am putea fi martorii unui adevărat război. Protestele de stradă ar putea curpinde Statele Unite. Iar asta ar da motive autorităţilor să folosească forţa. Astfel, tulburările ar putea da naştere unor noi regimuri - în care libertăţile individuale sunt îngrădite iar tradiţionala democraţie americană, ar fi pierdută.

Soros a mai spus că moneda euro trebuie salvată cu orice preţ. Altfel, economiile europene s-ar prăbuşi iar asta ar ameninţa stabilitatea globală. Miliardarul crede că ideea preşedintelui Barack Obama de a mări taxele pentru bogătaşi, ar putea fi o soluţie de redresare. Extrem de înstărit, Soroş ar fi printre primii vizaţi de o astfel de măsură. El spune însă că e mai important să supravieţuiască decât să-şi păstreze averea intactă.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criza economică George Soros previziuni George Soros război
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 ian 20:21
...de o astfel de măsură. El spune însă că e mai important să supravieţuiască decât să-şi păstreze averea intactă. (Sursa: rtv.net) Iata deci cateva informatii despre lumea in care ne aflam si despre ce ne pregateste viitorul. Desi par sumbre, nu asta...
26 ian 11:32
...astfel de măsură. El spune însă că e mai important să supravieţuiască decât să-şi păstreze averea intactă. (Sursa: rtv.net) Iata deci cateva informatii despre lumea in care ne aflam si despre ce ne pregateste viitorul. Desi par sumbre, nu asta vreau...
25 ian 17:07
Răspunde | Votează email 1 email
constantin
Ca ne place ori nu, din nefericire, asta are dreptate.Aceasta criza este mult mai grava decat ne imaginam.Iar din istorie, rezulta un singur lucru:astfel de crize -se trec-atentie, si nu -se rezolva-; doar prin razboaie.Cat de curand, cel cu Iranul.Apoi urmeaza Europa.Da Doamne sa nu am dreptate.
25 ian 14:52
Răspunde | Votează email 0 email
calin
Acest sobolan numit George Soros este vinovat de situatia actuala a capitalismului pe plan mondial. Cred ca ar trebui sa nu isi mai dea cu parerea ca poarta o vina mare pe ce a ajuns societatea occidentala in acest moment.
25 ian 13:44
...de o astfel de măsură. El spune însă că e mai important să supravieţuiască decât să-şi păstreze averea intactă. (Sursa: rtv.net) Iata deci cateva informatii despre lumea in care ne aflam...
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H