George Țucudean, milionar la 32 de ani. Are o cramă, un hotel și acum vrea să construiască un castel în Arad

De când s-a lăsat de fotbal, George Țucudean s-a implicat tot mai mult în afaceri. Fostul atacat al lui Dinamo provine dintr-o familie înstărită, averea lor fiind estimată de presa românească la circa 100 de milioane de euro.

12 oct. 2023, 12:06
George Țucudean, milionar la 32 de ani. Are o cramă, un hotel și acum vrea să construiască un castel în Arad

George Țucudean s-a retras din fotbal la vârsta de doar 29 de ani. Atacantul care a jucat de-a lungul timpului la Dinamo, Steaua și CFR Cluj a renunțat la sportul „rege” din cauza problemelor de sănătate. Acum are 32 de ani, dar cu toate astea conduce afaceri de milioane.

De-a lungul carierei fotbalistice, George  a câștigat milioane de euro. Acum, Țucudean are business-uri în HORECA. Împreună cu bunicul său, milionar și el, se ocupă de o podgorie, o cramă și au în plan construirea unui castel. Aproape de Arad, Țucudean și familia sa dețin 60 de hectare de vie.

Cramei i-a dat numele de MaxiMarc, de la numele băieților lui. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, de la o sticlă un vin premiat în 2020 la Bruxelles, ce costă 90 de lei, la o sticlă de Mustoasă de Maderat, care e vândută cu 45 de lei, sau Feteasca şi Merlot-ul din 2019, care costă 50 de lei.

„Mustoasa de Măderat, un vin alb, un soi autohton. Un vin roșu ar fi Cadarca. Mustoasa e un soi mai acid. Dar avem două tipuri de Mustoasă: unul făcut simplu, altul mai complicat, automat, mai catifelat. Sunt toată ziua pe la cramă, verificând și degustând, nu e chestia că am devenit expert.

Numele cramei este inspirat de copiii mei, Maximilian și Marc, am decis să folosim numele lor pentru că reprezintă viitorul. Motto-ul Where dreams become wines (n.red Unde visele devin vinuri, în engleză) a luat naștere dintr-o idee a tatei.

A avut trei visuri în copilărie, iar unul dintre ele era să dețină, la un moment dat, 15 rânduri de vie pentru a-și face vinul propriu. Acum, și-a îndeplinit visul”, spunea George Ţucudean, potrivit as.ro.

Pe lângă cramă, Țucudean a investit 6 milioane de euro într-un hotel de cinci stele.

„Am avut noroc că noi dețineam clădirea. Anumite piese de mobilier sunt făcute în regim propriu, alte detalii sunt rezolvate cu oameni pe care-i cunoaștem și ne-au luat prețul corect.

Una că știam care este, a doua că ei n-au vizat profitul, ci să-și pună semnătura pe ceea ce va în hotel. Da, am investit 6 milioane de euro, dar, dacă l-am fi făcut acum, costa cel puțin dublu!”, a mai spus Ţucudean.

Pe domeniul lui Tucudean a existat și un castel, vandalizat de căutătorii de aur pe vremea imperiului Austro-Ungar. Au rămas câteva pietre din el, iar Țucudean îl va ridica din nou.