Georges Lemaître, cine a fost preotul-savant continuat de Stephen Hawking

Albert Einstein a apreciat foarte mult scrierile lui Lemaître. După o prelegere a omului de știință, a afirmat: „aceasta este cea mai frumoasă și satisfăcătoare explicație a creației pe care am ascultat-o vreodată”.

17 iul. 2018, 06:34
Georges Lemaître, cine a fost preotul-savant continuat de Stephen Hawking

Născut pe 17 iulie 1984 în Belgia, Georges Lemaître a studiat construcții civile în prima parte a vieții. Primul Război Mondial, în care a și luptat, l-a făcut să-și pună studiile în așteptare. După terminarea războiului, a studiat matematică și fizică la unele dintre cele mai importante universități din lume.

În ultimele decenii, Stephen Hawking și-a făcut un renume în cercetarea Big Bang. Principalele domenii de cercetare ale britanicului au fost cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică.

Între anii 1965-1970, a elaborat un model matematic asupra originii și evoluției Universului în expansiune. Punctul de pornire a fost momentul Big Bang, identificat de Georges Lemaître. Hawking s-a concentrat însă și pe natura și originea găurilor negre.

Conform lui Hawking, condiția frontierelor Universului este că acesta nu are nicio limită. Pentru a înțelege mai bine teoria, ar trebui să pui mâna pe o telecomandă universală și să apeși butonul de derulare înapoi. Pe măsură ce faci asta, Universul se va contracta și va avea dimensiuni din ce în ce mai reduse.