Georgescu: Guvernul are „dorinţa” să reîntregească salariile, „putinţa” – după negocierea cu FMI

Vicepremierul şi ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, a declarat pentru gandul.info după finalizarea programului de guvernare că reîntregirea salariilor bugetarilor şi returnarea banilor încasaţi ilegal de stat de la pensionari prin plata CASS reprezintă "dorinţa" Guvernului, dar după negocierile cu FMI se va vedea şi "putinţa".

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 20:11
Georgescu: Guvernul are „dorinţa” să reîntregească salariile, „putinţa” – după negocierea cu FMI

„Toate aceste întrebări vor avea răspuns după ce începem şi derulăm şi finalizăm negocierile cu FMI. Aceasta este dorinţa noastră (n.r. – reîntregirea salariilor şi returnarea banilor încasaţi ilegal din CAS) ceea ce negociem trebuie să reprezintă şi putinţa ulterioară . Sperăm ca după negocieri să rezulte o soluţie într-adevăr satisfăcătoare şi mulţumitoare şi pentru populaţie şi pentru noi”, a declarat ministrul de Finanţe, Florin Georgescu după finalizarea programului de guvernare al Cabinetului Ponta.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, joi, că a constatat acum, când Florin Georgescu a început „să se uite prin hârtii”, că nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nu au prevăzut bani pentru reîntregirea salariilor. „Situaţia este mult mai rea decât a fost prezentată”, a spus Ponta.

Programul de guvernare al USL a fost depus, joi seară, la Parlament, de ministrul delegat desemnat pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa. Pe lângă program a fost depusă şi lista miniştrilor propuşi în Cabinetul Ponta. Printre cele mai importante prevederi din programul de guvernare se regăsesc revenirea salariilor personalului bugetarla nivelul din iunie 2010, restituirea sumelor reținute fără bază legală pensionarilor, creșterea încasărilor bugetare prin eficientizarea administrării fiscale, deblocarea posturilor din învăţământul superior. VEZI PROGRAMUL ÎNTREG