Georgia va semna ACORDUL de ASOCIERE la UE în data de 27 iunie

Georgia va semna oficial la 27 iunie un acord de asociere cu Uniunea Europeană, ca şi Republica Moldova, a declarat miercuri preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, potrivit AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 14:47
Georgia va semna ACORDUL de ASOCIERE la UE în data de 27 iunie

‘Vom semna acordul la Bruxelles la 27 iunie cu toţi şefii de stat sau de guvern din UE’, a afirmat Van Rompuy într-o conferinţă de presă, la Tbilissi. Preşedintele Consiliului European a subliniat că ‘Georgia este o ţară liberă, democratică, care trebuie să facă propriile alegeri. Nicio presiune externă nu poate schimba acest fapt’.

‘Georgia îşi urmează drumul spre o integrare europeană’, a declarat, la rândul său, premierul georgian, Irakli Garibaşvili. ‘Aceasta este alegerea poporului nostru, bazată pe valorile noastre comune’, a adăugat el.

Tbilissi speră că acest acord de asociere îi va permite să avanseze spre intrarea cu drepturi depline în Uniunea Europeană, comentează AFP, citată de Agerpres.

Republica Moldova va semna, tot la 27 iunie, Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, după cum a decalat marţi Herman Van Rompuy, la Chişinău.

Uniunea Europeană a devansat data semnării oficiale a acestor acorduri, prevăzută iniţial pentru sfârşitul lui 2014, din cauza crizei din Ucraina şi a temerilor celor două foste republici sovietice de a suferi presiuni din partea Rusiei, adaugă sursa citată.


loading...
Partenerii noștri