Georgică Severin, preşedintele – director general al SRR, audiat în Comisia pentru cultură din Cameră

Georgică Severin, preşedintele - director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, va fi audiat marţi în Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, unde a fost chemat pentru a discuta pe marginea unei petiţii semnate de mai mulţi angajaţi ai radioului public care denunţă modul în care sunt cheltuiţi banii în instituţie, dar şi îngrădirea libertăţii de exprimare.

RomaniaTV.net
18 dec. 2018, 06:32
Georgică Severin, preşedintele – director general al SRR, audiat în Comisia pentru cultură din Cameră

Severin a confirmat prezenţa la audierea de marţi, iar el ar urma să discute cu deputaţii începând cu ora 14.00.

„Banii publici sunt risipiţi la Radio România, unde clientela politică PSD primeşte salarii comparabile cu ale şefului statului. Turism pe banii de la buget, politizarea excesivă a programelor şi îngrădirea libertăţii de expresie prin tehnici bolşevice aplicate jurnaliştilor. Audienţa programelor, prăbuşită, evenimentele culturale – transformate în agape de partid”, sunt câteva dintre nemulţumirile jurnaliştilor RRA cuprinse în petiţia transmisă săptămâna trecută Parlamentului României.

Georgica Severin a mai fost audiat în aceeaşi comisie, în luna mai, pentru a oferi explicaţii privind solicitarea făcută de Colectivul jurnaliştilor din SRR ca el să fie demis din funcţie, acuzându-l de „incompetenţă” şi, între altele, de emiterea unui Ordin cu scopul de a-şi ascunde costurile mari ale deplasărilor lunare în străinătate. El a negat acuzaţiile şi a precizat că toate călătoriile sale au fost întreprinse în interes de serviciu şi „la clasa economic”.

Severin conduce radioul public din aprilie 2017, când a fost numit director interimar, iar în luna septembrie a anului trecut a fost votat preşedinte-director general.