Ger de crapă pietrele în România. Temperaturi resimţite de minus 20 de grade. Frig şi în Bucureşti

Vreme extrem de rece în România. Meteorologii au anunţat că noaptea trecută s-au înregistrat temperaturi de îngheț și chiar geroase în majoritea regiunilor. Excepţie a făcut extremitatea estică, unde s-au înregistrat un grad - maximum 2.

13 dec. 2022, 08:39
Ger de crapă pietrele în România. Temperaturi resimţite de minus 20 de grade. Frig şi în Bucureşti

Vremea continuă să se răcească, pe măsură ce valul de aer polar înaintează în România. Noaptea trecută a fost ger în toată ţara. Temperaturile au scăzut până la minus 20 de grade Celsius la Vârful Omu. S-au înregistrat minus 17 la Vârfu Ţarcu şi la Bâlea Lac. Frig a fost şi pe Valea Prahovei, la Sinaia s-au înregistrat noaptea trecută minus 13 grade.

Ger a fost noaptea trecută şi la Bucureşti. Termometrele au indicat aproape minus 2 grade la toate staţiile.

Din cauza vântului, temperaturile resimţite au fost şi mai mici. La ora 8, din cauza vântului puternic, temperatura resimţită a fost de minus 23 de grade. La Bâlea Lac se simţeau minus 19 grade. În mare parte din Oltenia şi Moldova se resimţeau la ora 8 minus 5 grade.

Este frig şi la Bucureşti. Hărţile ANM indicau temperaturi resimţite de minus 3 grade la toate staţiile meteo.

Citeşte şi: VIDEO: Teroare în Anglia. Ce au ajuns să facă oamenii, din cauza fenomenelor meteo extreme. Românii trăiesc un coșmar continuu

Vremea va continua să se răcească, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona Carpaților Orientali, unde pe arii restrânse va ninge slab, iar în primele ore și în extremitatea de sud-est, unde vor mai fi posibile, izolat, precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în zona montană înaltă, iar în a doua parte a intervalului și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -11 și -1 grad, cu valori mai scăzute în depresiunile din Transilvania. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață asociată cu depunere de chiciură.

Citeşte şi: Ger cumplit în România. Ninsori și temperaturi sub pragul de îngheţ după temperaturile de aprilie

BUCUREȘTI. Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineața. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -7…-4 grade. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.