VIDEO: Teroare în Anglia. Ce au ajuns să facă oamenii, din cauza fenomenelor meteo extreme. Românii trăiesc un coșmar continuu

Situație disperată în Anglia. Ninsoarea, poleiul și ceața au făcut prăpăd pe drumuri, căi ferate și pe aeroporturile din Regatul Unit. Imagini cu oamenii aflați în suferință au fost distribuite în social media. 

12 dec. 2022, 13:23
VIDEO: Teroare în Anglia. Ce au ajuns să facă oamenii, din cauza fenomenelor meteo extreme. Românii trăiesc un coșmar continuu

Din cauza fenomenelor meteo extreme, mai multe curse aeriene au fost amânate, iar rețeaua feroviară înregistrează întârzieri, informează autoritățile britanice.

Toate zborurile au fost suspendate pe aeroportul Stansted, după ce acesta a fost nevoit să își închidă pista din cauza vremii nefavorabile, informează BBC.

Curse amânate sau anulate pe bandă rulantă au fost raportate în Heathrow și Gatwick. Cel puțin o cursă care urma să ajungă în România, la Cluj-Napoca, a fost amânată. Astfel, a început coșmarul călătorilor, care sunt nevoiți să aștepte în aeroport.

Cetățenii români prinşi de vremea rea pe aeroporturile englezeşti spun că nu au primit nicio explicaţie şi au fost nevoiţi să aştepte ore întregi fără a avea apă la dispoziție, mâncare sau acces la toalete. Au fost informaţi cu privire la faptul că zborurile sunt întârziate printr-un SMS, după 5 ore de aşteptare.

Trenurile înregistrează întârzieri, iar șoferii au fost avertizați să fie atenți după ce mai multe accidente s-au produs pe autostrăzi din cauza ceții și a poleiului. O avertizare meteorologică este în vigoare în Scoția, în zona Londrei și în sud-vestul Angliei, așa că turbulențele ar putea continua.

 

Anglia se confruntă cu ger năprasnic, România are parte de „ierni primăvăratice”

 

În timp ce britanicii și românii din Anglia se chinuie cu fenomenele meteo extreme, în țara noastră avem parte de o „iarnă primăvăratică”. Zilele trecute au fost temperaturi de peste 10 grade Celsius.

Din păcate, însă, pentru cei care și-ar dori să aibă zăpadă de sărbători, prognoza nu pare să le fie favorabilă. De Crăciun, spre exemplu, cel mai probabil nu vom avea zăpadă în toată țara, deși la munte există șanse să ningă.

În perioada 12-19 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în vest, nord-vest şi centru. În intervalul 19-26 decembrie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.