Ger de crapă pietrele în toată ţara. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Până pe 3 februarie este în vigoare o atenţionare cod galben de ger. Astfel, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramures vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţii şi dimineţii.

RomaniaTV.net
29 ian. 2012, 17:13
Ger de crapă pietrele în toată ţara. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Săptămâna a debutat cu ger în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime, mai potrivite pentru ceea ce ar fi trebuit să fie minimele la sfârşit de Gerar, se încadrează la amiază între minus 14 şi minus 4 grade, uşor mai ridicate doar în partea de vest a teritoriului.

Ca aspect, contăm pe cer variabil în vest şi centru, unde izolat este prezentă ceaţă cu chiciură. In regiunile extracarpatice însă, meteorologii prognozează înnorări temporare, şi doar pe arii restrânse cad ninsori slabe. În plus, în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei vântul suflă mai viguros, accentuând senzaţia de frig.

În Capitală, ne-am confruntat cu gerul de la primele ore, dar către prânz mercurul a mai urcat în termometre, până spre minus 9 grade.

Nici mâine nu scăpăm de ger, în special dimineaţa. Până la amiaza însă, temperaturile mai cresc, iar maximele din ţară se vor încadra între minus 13 grade în Transilvania, nordul Moldovei şi chiar Lunca Dunarii şi minus 1…minus 2 grade în regiunile vestice.

In est şi sud zărim soarele dar prea puţin, pe când norii prezenţi lasă câţiva fulgi de nea. In vestul şi centrul ţării, vremea este mai însorită şi doar în zori pe alocuri se formează ceaţă asociată cu depunere de chiciură, care se risipeste rapid peste zi.

Şi în Bucureşti, mâine, gerul este neclintit, cerul variabil şi vântul slab, aşa că maxima termică nu trece de minus 10…minus 9 grade la amiază, dupa cele aproximativ minus 20 ale dimineţii.

Miercuri avem parte tot de ger iar maximele zilei sunt asemănătoare cu cele din zilele trecute: minus 15 grade în depresiuni şi în Câmpia Română şi minus 3…minus 2 grade în vestul ţării, zonă oarecum ocrotită de Carpaţi din calea invaziei de aer rece dinspre Rusia. In sud-vest însă, sunt mai mulţi nori pe cer şi izolat ninge slab pe parcursul zilei.

Nici în Capitală nu scăpăm de ger, miercuri. Vor fi cel mult minus 12…minus 10 grade peste zi, după cum anunţă meteorologii, după ce mercurul în termometre scade în zori până la minus 20 de grade.