Ger de crapă pietrele, la Miercurea Ciuc, unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ţară

Cea mai scăzută temperatură înregistrată joi la nivel naţional a fost consemnată la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 8 grade Celsius.

27 sept. 2018, 06:55
Ger de crapă pietrele, la Miercurea Ciuc, unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ţară

Potrivit informaţiilor de meteorologul Udo Reckerth, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, această valoare a fost consemnată în jurul orei 7.00, după care a început să crească uşor.

Este cea mai scăzută temperatură înregistrată joi în întreaga ţară, a precizat meteorologul Udo Reckerth.

Şi la celelalte staţii din Harghita unde se fac măsurători meteorologice s-au înregistrat valori negative.

La Topliţa şi Joseni au fost minus 5 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat minus 3 grade, iar la staţia meteo Bucin – minus 2 grade Celsius.

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine răcoroasă în următoarele zile

De asemenea, în tot judeţul a căzut brumă.

Valorile respective nu sunt neobişnuite pentru Harghita, şi în alţi ani fiind consemnate temperaturi apropiate, în aceeaşi perioadă a lunii septembrie.

Scăderea de temperatură este urmarea pătrunderii, zilele trecute, a unei mase de aer arctic. În zilele următoare prognoza arată că vremea va fi frumoasă, dar se aşteaptă încă o dimineaţă cu temperaturi negative.

Joi este a doua zi consecutivă când la Miercurea Ciuc se înregistrează temperaturi negative, după ce în noaptea de marţi spre miercuri termometrele au arătat minus 4 grade Celsius.

Minima absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius şi s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, în data de 29 septembrie 1977.