Ger la început de februarie. Unde va continua să ningă / Prognoza meteo pentru intervalul 30 ianuarie – 12 februarie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza pentru intervalul 30 ianuarie – 12 februarie 2023. Potrivit ANM, luna februarie debutează cu temperaturi pozitive ale aerului în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitaţii sunt aşteptate în special în intervalul 2 - 5 februarie. Finalul primei săptămâni aduce ger în majoritatea regiunilor.

30 ian. 2023, 16:01
Ger la început de februarie. Unde va continua să ningă / Prognoza meteo pentru intervalul 30 ianuarie – 12 februarie

În Banat, temperatura maximă va avea variaţii mai ales în prima săptămână din interval. Aceasta va creşte în primele zile până la medii de 6 – 7 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 1 – 2 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 5 – 6 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -6…-4 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua jumătate a intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mare mai ales în prima jumătate a intervalului, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile şi cantităţi mai importante de apă.

 

În Crişana, temperatura maximă va creşte în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 0 – 1 grad la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 4 – 5 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii în jurul a -6 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua jumătate a intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.

 

În Transilvania, temperaturile diurne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o uşoară creştere spre medii de 2 – 3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -3 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii în jurul a -8 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua parte a intervalului.

Precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.

 

În Maramureş, la începutul intervalului valorile diurne vor fi în creştere până în jurul a 3 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni, vor fi în scădere spre medii de -2 grade. În a doua jumătate din interval, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere spre medii de 1 – 2 grade. Pe parcursul nopţilor, până în jurul datei de 3 februarie, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi va avea tendinţa să scadă până spre medii de -9…-8 grade, valori ce se vor menţine şi în a doua jumătate a intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii predominant sub formă de ninsoare va fi ridicată mai ales în prima săptămână, iar în zilele de 2 şi 3 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.

Citește și: PROGNOZA METEO februarie 2023. Primăvara vine mai devreme în acest an

 

În Moldova, până în jurul datei de 2 februarie temperatura aerului va fi în creştere până la medii ale maximelor în jurul a 4 grade şi ale minimelor spre -3 grade. După această dată, până la finalul intervalului de anticipaţie, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere; maximele vor ajunge la 1 – 2 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -6 grade.

Vor fi posibile precipitaţii îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

 

În Dobrogea, temperatura maximă va creşte în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la 0 grade la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 3 – 4 grade. Pe parcursul nopţilor, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -4 grade.

Vor fi posibile precipitaţii mixte pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Citește și: Prognoza meteo. Vine urgia după ciclonul polar, se anunţă temperaturi siberiene de mâine

 

În Muntenia, valorile termice diurne vor creşte în primele zile ale intervalului până în jurul a 6 grade, apoi vor fi în scădere până la 2 grade la finalul primei săptămâni. În a doua săptămână valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 4 – 5 grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii pe aproape tot parcursul intervalului, între medii de -2 şi -6 grade.

Vor fi posibile precipitaţii mixte mai ales în intervalul 3 – 6 februarie.

 

În Oltenia, valorile termice diurne vor creşte până în data de 2 februarie spre medii de 7 – 8 grade, apoi vor fi în scădere până la sfârşitul primei săptămâni, spre 4 grade. În a doua săptămână din interval valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de 5 – 6 grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii în jurul a -2 grade până în data de 3 februarie. Apoi, valorile nocturne vor avea tendinţa de scădere uşoară spre -5 grade.

Vor fi posibile precipitaţii mixte mai ales în intervalul 3 – 5 februarie.

 

La munte, temperatura maximă va avea variaţii mai ales în prima săptămână din interval. Aceasta va creşte uşor în primele zile până la medii de -4 grade, apoi va fi în scădere până la valori de -8 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de creştere spre medii de -3…-2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea uşoare variaţii în jurul a -10 grade, apoi vor avea tendinţa să scadă până spre medii de -12 grade. După data de 7 februarie, valorile nocturne vor avea tendinţa de uşoară creştere, spre -8 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii sub formă de ninsoare va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în intervalul 2-5 februarie vor fi posibile cantităţi mai importante de apă.