România, lovită de VORTEX POLAR. Gerul siberian vine cu temperaturi scăzute drastic: vor fi și minus 20 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă vreme deosebit de rece, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea, dar şi intensificări ale vântului în următoarele zile în România.

12 ian. 2022, 12:10
România, lovită de VORTEX POLAR. Gerul siberian vine cu temperaturi scăzute drastic: vor fi și minus 20 de grade Celsius

Ger năpraznic în România. La această oră este în vigoare o INFORMARE METEOROLOGICĂ de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea, intensificări ale vântului.

„Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15…-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Citeşte şi: Trucul care te ajută să vezi dacă ai primit factura la energie fără compensare! Ministrul Energiei amenință furnizorii!

Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Vremea în Bucureşti se răceşte brusc în următoarele zile. Vin zile geroase

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării și va fi ger, dimineața în nord-vest și centru, iar noaptea în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative și se vor încadra între -8 şi 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice, unde local îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi înnorări și cu totul izolat trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului şi în estul şi sud-estul teritoriului, cu rafale în general de 50…55 km/h, mai mari pe litoral. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

București. Vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo JOI

Vremea se va menține deosebit de rece în majoritatea zonelor, iar dimineața va fi ger. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 4 grade, iar cele minime, cu mult mai mari decât în noaptea precedentă, se vor situa între -10 şi 0 grade. În jumătatea nordică a țării, din a doua parte a zilei nebulozitatea se va extinde treptat, iar trecător va ninge slab pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare seara și noaptea. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, noaptea, vor fi posibile fulguieli. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la intensități mult mai mici în a doua parte a intervalului în sud-vest și nord-est. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

București. Vremea va fi rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -6…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice vor continua să crească în toată țara, astfel că cele diurne se vor situa în jurul normelor specifice pentru mijlocul lunii ianuarie în regiunile intracarpatice şi peste mediile multianuale în rest, cu maxime între -1 şi 9 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -5 şi 3 grade. Cerul va fi variabil în regiunile sudice, dar cu înnorări în restul ţării. Ziua vor fi ninsori slabe în zona Carpaţilor Orientali, iar noaptea se vor semnala precipitaţii mixte local în nord, în est şi pe spaţii restrânse în centru. Izolat, cu probabilitate mai mare în Maramureş şi nordul Crişanei, se va depune polei. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, spulberând zăpada; intensificări temporare, cu până la 55…60 km/h, vor fi şi în Moldova, sudul Banatului şi al Olteniei şi pe litoral şi izolat, cu viteze mai mici, în celelalte regiuni. Dimineața și noaptea, pe spaţii restrânse va fi ceață.

București. Valorile termice vor fi în creştere şi se vor situa peste cele obişnuite la mijlocul lunii ianuarie; temperatura maximă va fi de 6…7 grade.


loading...
Partenerii noștri