Trucul care te ajută să vezi dacă ai primit factura la energie fără compensare! Ministrul Energiei amenință furnizorii!

Noua lege a energiei dă mari bătăi de cap românilor, la început de ani. Sunte de consumatori s-au trezit cu facturile umflate și calculatate fără compensare, motiv pentru care nu ar trebui să plătească până când când nu li se reface factura.

12 ian. 2022, 09:12
Trucul care te ajută să vezi dacă ai primit factura la energie fără compensare! Ministrul Energiei amenință furnizorii!

Trucul care te ajută să vezi dacă ai primit factura la energie fără compensare! Ministrul Energiei a declarat că va propune o modificare a legii, astfel încât cei care au primit facturi greșite să nu fie penalizați dacă întârzie plata acestora.

Trucul care te ajută să vezi dacă ai primit factura la energie fără compensare! Ministrul Energiei amenință furnizorii!

Virgil Popescu a declarat cum își pot da seama românii că facturile lor au fost calculate greșit.

„În factura care vine fiecăruia acasă există o rubrică de plafonare, există o rubrică de compensare. Dacă acele rubrici nu sunt, dacă nu există rubrici pentru plafonare și compensare, înseamnă că ori e greșită factura, ori prețul e suficient de jos, sub acele prețuri minime, acolo nu ai ce compensa. Nu vor fi multe cazuri din ianuarie.

Evident, dacă vine următoarea factură, și aceea nerefăcută, eu cred că până la urmă se poate merge la retragerea licenței acelui furnizor care nu respectă legea, pentru că nu poți să te joci cu nervii oamenilor, nu poți să te joci cu oamenii”, a spus el.

Citește și: Virgil Popescu, despre o posibilă criză a alimentării cu gaze. „Un zvon pentru a creşte preţul pe bursă”
 

„Sunt furnizori care nu au emis facturi neplafonate și necompensate. Practic, putem spune că de ieri marii furnizori au început să emită facturile în mod normal. Noi avem date preliminare după ce ei au trimis facturile și probabil că acest lucru s-a făcut în urma sesizării mele către ANPC și în urma controlului care este încă în desfășurare. Sunt și eu foarte curios”, a spus ministrul într-o conferință de presă.

Din datele pe care le avem până acum, un singur furnizor a fost pregătit ca până în data de 15 decembrie să emită facturile așa cum scrie în lege. Furnizorii care nu au emis facturile compensate vor fi obligați să le refacă și să nu perceapă penalități pentru oamenii care nu le-au plătit în termen, pentru că vina de a nu face facturile așa cum trebuie este exclusiv a furnizorilor”, a mai spus el.

Citește și: Facturile UMFLATE se anulează! Virgil Popescu ameninţă furnizorii de energie că ar putea să le retragă licenţa: „Facturile încalcă legea. Nu poţi să te joci cu oamenii”