GER POLAR în România. Temperaturi resimţite de minus 40 de grade. Vezi HARTA cu TEMPERATURILE

Un nou fenomen extrem a lovit România după viscolul cumplit. De data aceasta, avem ger ca în Siberia în toată ţara. Marţi dimineaţa, în zona munţilor Ţarcu erau resimţite minus 40 de grade Celsius.

19 ian. 2016, 07:04

Temperaturile siberiene au pus stăpânire pe România. Marţi dimineaţa, în jurul orei 8.00, la Stâna de Vale erau minus 23 de grade, la Videle erau minus 21 de grade, la Roşiori de Vede minus 20. La Vârfu Omu au fost resimţite minus 39 de grade, la Penteleu şi la Ceahlău Toaca minus 32 de grade Celsius, iar la Călimani minus 33 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru trei zile. GER, ceaţă şi depuneri de chiciură. Temperaturile ajung până la minus 20 grade

Totodată, la Mahmudia erau minus 26 de grade Celsius. Şi în Capitală a fost ger cumplit. La Băneasa, marţi dimineaţa, erau minus 19 grade Celsius, iar la Filaret erau minus 13 grade Celsius.

Citeşte şi COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe zone din ţară

Cel mai frig a fost în zona munţilor Ţarcu unde, marţi dimineaţa, erau resimţite minus 40 de grade Celsius.

Sute de oameni au fost salvaţi de la îngheţ în ultima clipă de autorităţi. Salvările au lucrat la foc continuu luni noaptea. În continuare, zeci de drumuri sunt blocate de nămeţi care ajung şi la doi metri.

Citeşte şi ALERTĂ METEO. Vin trei zile de GER NĂPRASNIC