Gerard Depardieu RENUNŢĂ la paşaportul francez. Polemica din Franţa: Nu mai avem aceeaşi patrie

Publicat: Duminică, 16 Decembrie 2012 18:08 // Actualizat: Duminică, 16 Decembrie 2012 18:08 // Sursa: RTV.net

Gerard Depardieu renunţă la paşaportul farncez şi la asigurarea socială de care, spune actorul, nu a beneficiat niciodată. Stârnind o întreagă polemică în Franţa după ce a anunţat că se va muta în Belgia din cauza taxelor şi impozitelor foarte mari percepute de guvernul socialist din Hexagon, Depardieu a fost criticat dur de către premierul Jean Marc Ayrault. Răspunsul vedetei a fost publicat duminică într-o scrisoare deschisă publicată în Le Journal du Dimanche.

Foto: answers.com

"Nu cer să fiu aprobat, dar aş putea cel puţin să fiu respectat! Dintre cei care au plecat din Franţa niciunul nu a fost jignit cum am fost eu", este replica lui Gerard Depardieu dată acuzaţiilor formulate de către primul-ministru Ayrault, care catalogase drept "lamentabil" gestul actorului de a se stabili în Belgia pentru a nu mai plăti impozite în Franţa.

"Cine sunteţi dumneavoastră să mă judecaţi în acest fel, vă întreb domnule Ayrault, primul ministru al lui Francois Hollande, va întreb, cine sunteţi?, mai scrie Depardieu, care susţine că şi-a "plătit întotdeauna taxele şi impozitele".

"Nu am omorât pe nimeni, cred că nu am făcut nimic rău, în 45 de ani am plătit impozite de 145 de milioane de euro şi am 80 de angajaţi cărora le-am oferit locuri de muncă. Nu sunt de compătimit dar nici de invidiat, însă refuz cuvântul "lamentabil'', mai scrie actorul, punctând că este un cetăţean al lumii: "Vă predau paşaportul şi dreptul la securitatea socială de care nu m-am folosit niciodată. Noi nu mai avem aceeaşi patrie. Sunt un adevărat european, un cetăţean al lumii, aşa cum mi-a spus tatăl meu întotdeauna". 

Potrivit Le Monde, anunţul făcut de către Depardieu cu privire la părăsirea Franţei a deranjat foarte mult grupul socialist francez, deputatul Yann Galut amintind chiar posibilitatea emiterii unei legi prin care cei care părăsesc Franţa pentru a nu mai plăti taxe şi impozite să nu mai aibă dreptul la cetăţenia franceză.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:06
Votează email 0 email
...patrie. Sunt un adevărat european, un cetăţean al lumii, aşa cum mi-a spus tatăl meu întotdeauna”. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
19 dec 19:35
Răspunde | Votează email 0 email
NEAGU MIRCEA
O LA ! LA !
DEPARDIEU ,
RICH E LI EAU ,
MERCI BEAUCOUP MONSIEUR DEPARDIEU , POR VOTRE FILME DE CINEMA , TRES BEAUCOUP !
AVEC REMERCIE ,
NEAGU MIRCEA
BUCHAREST 19 DECEMBER 2012 7:35 PM
17 dec 09:51
Votează email 0 email
...patrie. Sunt un adevărat european, un cetăţean al lumii, aşa cum mi-a spus tatăl meu întotdeauna”. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H