Germania a comemorat 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului VIDEO

Un spectacol impresionant a avut loc în Germania, unde au fost marcaţi 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Aproximativ 7.000 de baloane, care au refăcut traseul Zidului, au fost eliberate. Astfel, germanii au vrut să simbolizeze momentul istoric care a avut loc în urmă cu un sfert de secol.

10 nov. 2014, 09:59
Germania a comemorat 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului VIDEO

Sute de mii de oameni au ieşit pe străzile din capitala Germaniei pentru a lua parte la ceremonii, informează România TV. Unul dintre cele mai aşteptate momente a fost însă eliberarea baloanelor luminoase.

Citeşte şi Angela Merkel: Căderea Zidului Berlinului este un semnal de speranţă pentru popoarele oprimate

Zidul de lumină a urmat, pe 15 km, exact traseul vechiului zid care a separat Berlinul în estul comunist şi vestul capitalist.

Întreaga zi a fost marcată de diferite festivităţi. Cancelarul german Angela Merkel a depus flori în rămăşiţele zidului. Ea a amintit că 138 de persoane care au plătit cu viata tentativa de a trece Zidul, de la construcţia sa şi până la căderea care a urmat după 28 de ani.

Citeşte şi Mai multe cruci pentru victimele Zidului Berlinului, furate de către militanţi

Invitatul special a fost fostul preşedinte al Uniunii Soviectice Mihail Gorbaciov, care a avut o contribuţie importantă la doborârarea zidului. Pe 9 noiembrie, chiar în urmă cu 25 de ani, Germania a trecut printr-un moment istoric. Mii de protestatari au luat cu asalt punctele de trecere şi Poarta Brandenburg şi au început să facă breşe în zid. Până la miezul nopţii, mii de oameni au traversat din estul Berlinului în Vest. Distrugerea Zidului a fost primul pas către reunificarea Germaniei şi a marcat începutul căderii comunismului în Europa de Est.