Germania a anunţat oficial valul patru al pandemiei de coronavirus

De la începutul lunii iulie s-a înregistrat o creştere a ratei incidenţei în Germania, în special în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 10 şi 49 de ani, afirmă RKI.

20 aug. 2021, 08:12
Germania a anunţat oficial valul patru al pandemiei de coronavirus

În Germania a început al patrulea val de infectare cu noul coronavirus, informează dpa, care citează cel mai recent raport al Institutul Robert Koch (RKI), agenţia naţională responsabilă cu prevenirea şi controlul bolilor.

Proporţia probelor pozitive în cazul testelor PCR a crescut de la 4% la 6% în decurs de o săptămână până la jumătatea lunii august, potrivit ultimului raport săptămânal al RKI, dat publicităţii joi seară.

Categoriile mai tinere din rândul populaţiei sunt cele care au fost afectate în mod special de COVID-19, conform sursei citate.

„Acest lucru arată acum în mod clar începutul celui de-al patrulea val, care devine din ce în ce mai puternic, în special din cauza infectărilor populaţiei adulte tinere”, se arată în raport.

De la începutul lunii iulie s-a înregistrat o creştere a ratei incidenţei în Germania, în special în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 10 şi 49 de ani, afirmă RKI.

Norvegia începe vaccinarea anti-COVID a copiilor de peste 16 ani în timp ce România aşteaptă autorizarea imunizării pentru cei de peste 5 ani
În vara acestui an, varianta Delta, care este mai contagioasă, este dominantă, reprezentând 99% din cazuri.

Rata de incidenţă în ultimele şapte zile a fost joi de aproximativ 44 de cazuri la 100.000 de locuitori, însă cu fluctuaţii regionale puternice.

Per ansamblu, 63,7% din populaţie a fost vaccinată cu o doză, în timp ce 58,2% sunt complet imunizaţi.

Raportul săptămânal al RKI este publicat cu întârziere. Majoritatea rezultatelor din ultima analiză se referă la datele din prima săptămână a lunii august.

OMS consideră că datele ştiinţifice nu indică necesitatea unei a treia doze de vaccin, SUA anunţă că americanii o vor putea primi după 20 septembrie
Germania: Cel puţin unul din doi germani are schema de vaccinare împotriva coronavirusului completă

Campania Germaniei de vaccinare împotriva coronavirusului a atins, miercuri, un prag semnificativ, confirmându-se că în toate cele 16 landuri s-a ajuns ca cel puţin 50 la sută din locuitori să aibă schema de imunizare completă.
Saxonia este ultimul land care a depăşit pragul de 50 la sută, 50,1 la sură din populaţie fiind acum vaccinată complet.

Patru landuri au depăşit 60 la sută: Bremen – 68,3 la sută, Saarland – 62,5 la sută, Schleswig-Holstein – 61,4 la sută şi Renania de Nord-Westfalia – 60,3 la sută.
Per total, 57,8 la sută din populaţia Germaniei (48,1 milioane de oameni) are schema de vaccinare completată. 52,8 milioane de oameni au cel puţin o doză administrată (63,5 la sută din populaţie).

 

 


loading...