Germania a început construcția celui mai lung tunel subacvatic vin lume. Proiectul de 18 km costă 7 miliarde de dolari

Lucrările de construcție ale celui mai lung tunel subacvatic din lume au început miercuri pe partea germană a unei rute care leagă Germania și Danemarca. Proiectul de 7 miliarde de euro sub Marea Baltică urmează să fie finalizat până în 2029.

02 dec. 2021, 08:32
Germania a început construcția celui mai lung tunel subacvatic vin lume. Proiectul de 18 km costă 7 miliarde de dolari

Acest tunel lung de 18 kilometri va reduce călătoriile între oraşul german Hamburg şi capitala daneză Copenhaga la mai puţin de trei ore (faţă de patru ore şi jumătate, cât e în prezent), va fi un punct important de legătură pentru transportul de mărfuri şi va crea locuri de muncă. Lucrările începuseră deja pe partea daneză, dar abia miercuri a început construcția pe partea germană în Puttgarden.

Prin acest tunel vor putea trece 70 de trenuri de marfă şi 38 de trenuri de pasageri în fiecare zi. Ministrul danez al transporturilor a numit proiectul Fehmarnbelt drept „un proiect de construcţie deosebit de important, atât pentru Danemarca şi Germania, cât şi pentru întreaga Europă”, transmite Euronews.

Citește și Accident înfiorător în Anglia. Două trenuri cu călători s-au ciocnit într-un tunel VIDEO

Enak Ferlemann, secretar german de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Digitale, a numit tunelul unul dintre cele mai mari şi semnificative proiecte de infrastructură de transport, din Europa, din ultimele decenii. „V ajuta Europa să se apropie şi promovează dezvoltarea şi schimbul în domeniile afacerilor, ştiinţei şi turismului”, a precizat acesta.

Ministrul german al Transporturilor, Bernd Buchholz, a subliniat că, în afară de faptul că oraşele Copenhaga şi Hamburg vor fi mai accesibile, tunelul Fehmarnbelt va accelera dezvoltarea infrastructurii şi va creşte numărul locurilor de muncă.

Citește și Descoperirea care a schimbat cursul istoriei! A început să-şi renoveze casa, iar în spatele unui perete a găsit un tunel secret


loading...
Partenerii noștri