Germania a început să respingă tot mai mulţi migranţi. Oamenii vor să ajungă în ţările scandinave

Autoritățile germane resping un număr tot mai mare de migranți ce vin dinspre Austria cu intenția de a ajunge în țările scandinave, a anunțat luni poliția austriacă.

12 ian. 2016, 07:13
Germania a început să respingă tot mai mulţi migranţi. Oamenii vor să ajungă în ţările scandinave

‘Numărul zilnic al migranților respinși a ajuns de la 60 în luna decembrie la 200 la începutul acestui an’, a indicat David Furtner, purtător de cuvânt al poliției din provincia Austria Superioară.

Această provincie este tranzitată de majoritatea migranților care doresc să intre pe teritoriul german, ceea ce înseamnă între 1.000 și 2.000 de persoane în fiecare zi.

Cei mai mulți migranți respinși de Germania ‘nu doresc să ceară azil în această țară și sunt afgani care încearcă să ajungă în Suedia sau Danemarca, dar și marocani și algerieni’, a precizat Furtner.

Înăsprirea condițiilor de intrare în Germania coincide cu introducerea unor măsuri mai stricte de control de către Suedia și Danemarca la propriile frontiere și are loc în contextul violențelor produse la Koln și în alte orașe germane în noaptea de Anul Nou, printre presupușii autori fiind și imigranți.

Citeşte şi Autorităţile belgiene au dezmembrat cea mai mare ORGANIZAŢIE INTERNAŢIONALĂ de TRAFIC cu IMIGRANŢI

Unii migranți au fost respinși la frontieră întrucât nu dețineau documente de identitate valabile, a explicat reprezentantul poliției austriece.

Pe de altă parte, cancelarul austriac Werner Faymann a anunțat, într-un interviu apărut marți în cotidianul Kronen Zeitung, introducerea unor controale mai stricte la granița cu Slovenia. Dacă legea va autoriza acest lucru, controalele vor viza ‘trierea între refugiații economici și refugiații de război’, a precizat șeful executivului de la Viena.