Germania ajută Ucraina în război cu 1.000 de lansatoare de rachete antitanc şi 500 de torpile Stinger! Putin e singur împotriva tuturor

Germania a anunţat că ajută Ucraina cu echipament militar pentru a se putea apăra în faţa ruşilor.

26 feb. 2022, 20:58
Germania ajută Ucraina în război cu 1.000 de lansatoare de rachete antitanc şi 500 de torpile Stinger! Putin e singur împotriva tuturor

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a transmis că trimite în Ucraina 1.000 de lansatoare de rachete antitanc şi 500 de torpile Stinger.

„Atacul rusesc marchează un punct de cotitură. Este de datoria noastră să facem tot posibilul pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva armatei invadatoare a lui Putin. Prin urmare, furnizăm prietenilor noștri din Ucraina 1.000 de rachete antitanc și 500 de rachete Stinger”, a scris Olaf Scholz pe Twitter.

Polonia este prima țară NATO care a anunţat că trimite armament în Ucraina în timpul invaziei rusești. Potrivit ministrului polondez al Apărării, Mariusz Błaszczak, Polonia a trimis deja un convoi cu muniție în Ucraina. Nu a precizat, însă, despre ce tip de muniţie e vorba şi nici cantitatea.

„Un convoi cu muniție pe care îl donăm Ucrainei a ajuns deja la vecinii noștri. Suntem alături de ucraineni și ne arătăm solidaritatea față de agresiunea rusă”, a scris Mariusz Błaszczak pe Twitter.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în criza din Ucraina. După Turcia, şi Polonia sare în ajutorul Kievului

Citeşte şi Turcia, lovitură grea pentru Rusia. Mesajul dur al lui Recep Tayyip Erdogan pentru Putin