Germania ar putea impune restricţii. Lockdown-ul expiră pe 25 octombrie, dar valul patru s-a intensificat

Numărul de noi infecţii la 100.000 de persoane pe parcursul a şapte zile a fost de 95,1, comparativ cu 68,7 raportate în urmă cu o săptămână

22 oct. 2021, 20:30
Germania ar putea impune restricţii. Lockdown-ul expiră pe 25 octombrie, dar valul patru s-a intensificat

Restricţiile ar putea reveni şi în Germania. Creştere accelerată a cazurilor: „Al patrulea val a început şi câştigă viteză”. Creşterea vine în momentul în care liderii celor 16 state ale Germaniei au cerut în comun guvernului federal să le ofere o bază legală pentru a putea impune măsuri pentru limitarea pandemiei, întrucât starea de urgenţă la nivel naţional urmează să expire pe 25 noiembrie. Restricţiile vor expira automat atunci, dacă nu sunt prelungite prin vot parlamentar, relatează Reuters.

„Avem nevoie de un mecanism, o bază legală pentru a face posibile măsurile de combaterea a pandemiei”, a declarat Armin Laschet, premierul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat al Germaniei.

Angela Merkel, salutată cu standing ovation la ultimul său summit UE. Charles Michel: „Reuniunile fără Angela sunt ca Roma fără Vatican, ca Parisul fără Turnul Eiffel”
Numărul de noi infecţii la 100.000 de persoane pe parcursul a şapte zile a fost de 95,1, comparativ cu 68,7 raportate în urmă cu o săptămână, a spus institutul. Un total de 19.572 de noi infecţii au fost raportate vineri, cu 8.054 mai mult decât vinerea trecută, a adăugat acesta.

Anthony Fauci a câştigat două milioane de dolari numai din salariu, în ultimii cinci ani. Celebrul epidemiolog câştigă mai mult şi decât preşedintele SUA
Peste 1.500 de pacienţi cu COVID-19 se află la terapie intensivă, în creştere faţă de aproximativ 1.400 în urmă cu o săptămână.

„Al patrulea val a început şi câştigă viteză”, a declarat Christian Karagiannidis, şeful ştiinţific al Asociaţiei pentru Medicină Intensivă şi de Urgenţă, pe Twitter.

Perspectiva unei nou lockdown este foarte nepopulară. Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, a promis în august că oricine a fost vaccinat nu va fi supus unor astfel de măsuri în toamnă.

Aproximativ 66% dintre rezidenţii germani sunt complet vaccinaţi. Doar aproximativ 1,5 milioane de germani au primit a treia doză de vaccin COVID-19.